Müşterilerinizi Etkileyecek Instagram Hesabı Nasıl Olmalı?

Instagramın bu amaçlarla kullanılmasının temel sebebi ise hem daha ucuz ve maliyetsiz olması hem de oldukça kısa sürede oldukça fazla kişiye hitap edebilme ve ulaşma imkânının olmasıdır...

Müşterilerinizi Etkileyecek Instagram Hesabı Nasıl Olmalı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Hayatımızda oldukça fazla alanda kullanılan sosyal medya platformlarından biri de instagramdır. Instagram, sosyal medya platformu olmanın dışında para kazanma, reklam yapma ve tanıtım gibi alanlarda da oldukça işe yaramaktadır. Günümüzde birçok firma marka ya da hizmetini tanıtmak için instagramı kullanır. Aynı zamanda kendi ürün satışını yapmak isteyen ya da kendi hizmetini tanıtmak isteyen kullanıcılar da instagramı tercih eder.

Instagramın bu amaçlarla kullanılmasının temel sebebi ise hem daha ucuz ve maliyetsiz olması hem de oldukça kısa sürede oldukça fazla kişiye hitap edebilme ve ulaşma imkânının olmasıdır. Bunun sağladığı avantajla da kullanıcılar oldukça fazla tercih eder. Markanızı tanıtma, yayma ve satış hacmini arttırma açısından oldukça başarı sağlayan instagram ile siz de müşteri çekebilirsiniz. Ancak bunun için bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir. Dikkat etmediğiniz takdirde daha fazla müşteri çekemediğiniz gibi kayıp  da yaşarsınız.

Etkili bir instagram kullanımı ile müşterileri ya da ulaşmak istediğiniz kitleyi etkilemek mümkündür. Bu sayede satışlarınızın artacağı gibi daha fazla etkileşim ile daha çok kişiye de ulaşma şansınız da artacaktır. İnstagramı etkin bir şekilde kullanarak müşterilerinizi etkilemek için dikkat etmeniz gerekenleri bilerek hareket ettiğinizde hem daha etkili hem de daha başarılı olursunuz. Birçok marka ve şahıs, instagramda nasıl müşteri çekmesi gerektiğini ve nelere dikkat etmesi gerektiğini bilmediği için daha işin başında hatalar yapıyor. Bunları yaşamamak ve sağlam adımlarla ilerlemek için uygulayabileceğiniz küçük taktiklerle hem başarılı olabilir hem de daha kısa sürede ciddi bir artış elde edebilirsiniz. İşte müşterilerinizi etkileyecek ve etkileşimlerinizle beraber satışlarınızı da arttıracak olan o taktikler…

  • Profil bilgileriniz tam ve yeterli olsun.

Müşteriler profilinize baktığında güven duymalıdır. Bu instagramda etkili bir sayfaya sahip olmanın en önemli önceliklerinden biridir. Bu yüzden iletişim bilgileriniz, adresiniz, mesaj seçenekleriniz açık ve anlaşılır olmalıdır. Varsa bir ofis ya da dükkân adresi, profile eklenmeli, iletişim numarası yer almalıdır. Bunlar müşterilerin size güven duymasını ve tercih etmesini sağlar.

  • Verdiğiniz hizmetleri profilinizde yer alan hakkımda kısmına yazın.

Profilinizde yer alan hakkımda kısmına kısaca verdiğiniz hizmetten bahsedin. Örneğin butik, çocuk giyim, kuaför, antrenör gibi alanınızla alakalı bilgilere yer verin. Profilinize bakanlar kolaylıkla neyle karşılaştığını bu şekilde öğrenebilirler. Bu da daha hızlı geri dönüşler almanızı ve etkileşim kazanmanızı sağlar.

  • Kaliteli gönderiler oluşturun.

Verdiğiniz hizmeti ya da satışını yaptığınız ürünü instagramda tanıtacağınız zaman koyduğunuz gönderiler, kaliteli ve özenle çekilmiş olmalı. Işık, arka plan ya da görüntünün kaliteli olması daha cazibeli bir görünüm sunar. Bu da tercih edilme olasılığını arttırır.

  • Satış yaptığınız bir hesabınız varsa ödeme yöntemi, kargo bilgileri gibi bilgileri yazın.

Instagram hesaplarında müşterilerin en merak ettiği konulardan biri de ödeme seçenekleri, kargo ücreti varsa kargo bedava seçeneği gibi seçeneklerdir. Bunları da profilinizde belirterek müşterilerin temel olarak merak edecekleri detayları öğrenmelerini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda varsa yaptığınız kampanyaları da geçici olarak profilinize ekleyebilirsiniz.

  • Müşterilerinize sunduğunuz hizmet ya da ürünleri sayfanızda sık sık paylaşın.

Sayfanızda mutlaka hizmet ya da ürünlere yer verin. Bunları açık ve anlaşılır bir şekilde belirtin. Aynı zamanda verdiğiniz hizmetle bire bir aynı olsun. Bu durumda müşteriler güvenerek tercih ettiği hizmetten bire bir memnun kalacaklardır. Bu da sizlere olumlu geri dönüş sağlar. Özellikle yeni bir sayfa açtıysanız önceliğiniz itibar ve güven olacağı için bu tarz konulara öncelik vermeniz gerekir.

  • Gönderileriniz yoruma açık olsun.

Gönderileriniz mutlaka yoruma açık olsun. Soru soran takipçiler olabilir, hizmet ile ilgili yorum yapan takipçiler olabilir ya da başka bir tanıdığını gönderiyi görmesi için etiketleyen takipçi ve kullanıcılar olabilir. Bu yüzden gönderilerinize yorum sınırlaması getirmeyin.

  • Mümkün olduğunca sorulara dönmeye çalışın.

Bir ürün ya da hizmet satışı yapıldığında ne kadar çok bilgiye yer verseniz de mutlaka sorusu olan kullanıcılar olacaktır. Bunlar özel mesajla olabildiği gibi gönderi altına yorum olarak da olabilir. Sorunun türüne göre ister özel mesaj ile ister direkt yorumu yanıtlayarak sorulara cevap verin. Bu kullanıcıların size güvenmesini sağlar ve kısa sürede beklediğinizden de fazla etkileşim elde edersiniz.

  • Öne çıkan hikâyeler oluşturun.

Hikâyeleri sabitlemek oldukça önemlidir. Çünkü instagram hikâyeleri de 24 saatlik bir süre için atılır ve ardından kaybolur. Bu sürede hikâyenizi görmeyenlerin kaçırmaması ve sizin profilinize yeni bakanların bilgi edinebilmesi için hikâyeleri sabitlemeniz avantaj kazandıracaktır. Elbette tüm hikâyeleri sabitlemek zorunda değilsiniz. Ancak en azından bir kısmını önemli ve açıklayıcı olanları, dikkat çekenleri sabitleyerek takipçilerinize de kolaylık sağlayabilirsiniz.

  • Olumlu geri dönüşleri paylaşın.

Verdiğiniz hizmet ya da ürünü tercih ederek memnun kalan kullanıcılar size dönüş yaptığında bunları hikâyenizde paylaşın. Böylece diğer kullanıcılar için de referans vermiş olursunuz. Bu da daha kısa sürede daha fazla sipariş ve satış almanızı sağlar.

  • Kampanya, indirim ve hediyeler düzenleyin.

Sayfanızı daha fazla kişiye tanıtmak ve müşterilerinizi etkilemek için çeşitli kampanyalar, indirimler ve çekilişler düzenleyebilirsiniz. Bu sandığınızdan daha kısa sürede daha fazla etkileşim kazanmanızı sağlar.

SMM panel kullanarak beğeni ve takipçi sayınızı artırabilirsiniz. Sosyal medya bayilik panelleri aracılığıyla çok kısa sürede popüler bir görünüm elde edebilirsiniz. Reklamla takipçi sayınızı yükseltmek isterseniz adet başına yaklaşık 1 tl gibi bir masrafınız oluyor. Ancak takipçi sitelerinden 1000 takipçiyi 15-20 tl gibi fiyatlarla satın alabilirsiniz. Bunlar gerçek takipçiler değiller ancak profilinizi gerçekçi olarak sunmanız için fayda sağlayacaklardır.

Tüm bu taktiklere dikkat ederek oluşturduğunuz instagram hesabınızla, müşterilerinizi etkilemeyi ve sayfanıza çekmeyi başarabilirsiniz. Bu sayede giderek daha fazla kişiye de daha kolay şekilde ulaşmaya başlayabilirsiniz. Instagram hesabınızı son derece başarılı olarak kullanmanız ve etkili bir profil oluşturmanızın yanı sıra aktif olduğunuz süre de oldukça önemlidir. Ne kadar aktif ve etkileşim içerisinde olursanız o kadar kısa sürede başarı elde edersiniz.

Takipçilerinizi ve müşterilerinizi de düşünerek oluşturduğunuz her gönderinin özenle seçilmiş gerçek ve doğru bilgi ya da görseller içerdiğinden de emin olun. Eğer bu durumlarda farklılık olursa ciddi anlamda kayıp yaşayabilirsiniz. Önemli olan şeffaf ve açık bir şekilde müşterilere kendinizi sunmak ve onların aklındaki soru işaretlerinin kaybolmasını sağlamaktır.

Instagramda etkili olan sayfaların genel olarak ortak özellikleri ve dikkat ettikleri noktalar bunlardır. Bunlara siz de dikkat ederek ve özen göstererek kısa sürede müşterilerinizi etkilemeyi ve fazla etkileşim almayı başarabilirsiniz. Bu da piyasadaki başarınızı sağlamlaştırdığı gibi rakiplerinizin önüne geçmesini de sağlar. Bu avantajlardan yararlanarak oldukça kısa sürede ve düşük maliyetli olarak avantaj elde edebilirsiniz.