Mustafa Kızıklı vefat etti

Mehmet Kemal Kızıklı'nın babası ve Ayhan Yelkenoğlu'nun kayınbabası hayırsever iş insanı Mustafa Kızıklı vefat etti. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Mustafa Kızıklı vefat etti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Meysu’nun ilk kurucuları arasında yer alan, Akın Plastik A.Ş.’nin kurucusu Kayserili İş insanı Mustafa Kızıklı vefat etmiştir. 93 yaşından hayatını kaybeden Kayserili iş insanı Mustafa Kızıklı, Mehmet Kemal Kızıklı’nın babası ve Ayhan Yelkenoğlu’nun da kayınbabasıydı. 
Cenazesi bugün ikindi namazına müteakip Hulusi Akar Cami’nden kaldırılacaktır.
Hayırsever Mustafa Kızıklı kimdir?
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Mustafa Kızıklı, uzun yıllar Ankara`da Ticaret Bakanlığı bünyesinde müfettişlik yapmıştır. Daha sonra Kayseri`de öğretmenlik yapan Mustafa Kızıklı, Meysu`nun kurucuları arasında yer alır. Kızıklı Grup’un kurucusu da olan Mustafa Kızıklı 1977 yılında kurduğu Akın Plastik Boru San. A.Ş. ile plastik boru sektöründe faaliyetine başlamıştır. Oğlu Mehmet Kemal Kızıklı ile birlikte birden çok sektörde iş kurup devam ettiren Mustafa Kızıklı 1990 yılında Akprofil Tur. İnş. San. Tic. A.Ş ile PVC kapı pencere profil imalatına AKAPEN markasıyla başlamıştır. Bu alanda, Türkiye ve dünya çapında aranan bir marka yaratmıştır. Grup bünyesindeki Aksistem Ltd. Şti. 2004 yılında kendisine ait EUROWİN markasını çıkartarak PVC kapı pencere sektöründe yerini almıştır. 
1973 yılında Türkiye'nin ilk meyve suyu üretimini yapan fabrikasını 2003 yılında bünyesine katarak KIZIKLI Gıda San. ve Tic. A.Ş. olarak yeniden faaliyete geçirmiş, 01.07.2004 tarihinde Türkiye'nin ilk tam otomatik meyve suyu işleme tesisini kurmuştur. Kızıklı Gıda, NETTO ve LAİDA markalarıyla pazarda yer almaktadır.