Mustafa Kemal Atatürk Kayseri'ye geldiğinde bakın ne yapmış?

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kayseri'ye geldiğinde halka nereden hitap ettiğini biliyor musunuz? Detayları Kayseri Olay Gazetesi olarak siz değerli okurlarımız için derledik. Ayrıntılar Kayseri haberinde...

Mustafa Kemal Atatürk Kayseri'ye geldiğinde bakın ne yapmış?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kayseri'ye geldiğinde halka nereden hitap ettiğini biliyor musunuz? Kayseri İl Kültür Turizm Müdürlüğü açıkladı. İşte detaylar...

Atatürk'ün Kayseri'ye geldiğinde halka Kayseri Cumhuriyet Meydanında bulunan Tarihi Saat Kulesinden hitap ettiği biliniyor. Kayseri İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Mustafa Kemal Atatürk, Kayseri’ye geldiğinde burada (Saat Kulesi) Kayseri halkına hitap etmiştir."

Peki Tarihi Saat Kulesi hangi senede kim tarafından yapıldı? Kimin emri ile yapıldı? Yapımında nasıl bir malzeme kullanıldı? Geçmişte nasıl bir amaçla kullanıldı? Tüm bu detayları sizler için derledik.

Tarihi Saat Kulesi'nin 1906 senesinde Sultan 2. Abdülhamid tarafından Tavlusunlu Salih Usta'ya yaptırıldığı, kesme taştan yapılan yapının içerisinde bulunan odanın zamanında muvakkithane (güneşe bakılarak namaz vakitlerini belirten yer) olarak kullanıldığı biliniyor.

Kayseri İl Kültür Turizm Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, "Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan saat kulesi, 1906 yılında II. Abdülhamit zamanında yaptırılmıştır. Saat kulesinin yanındaki dikdörtgen mekan ise muvakkithane (saat odası) olarak inşa edilmiştir. Mustafa Kemal Paşa’nın Kayseri’ye geldiğinde halka hitab etmek için kullandığı bu bina, bir dönem Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin Kayseri şubesi olarak da hizmet vermiştir."