Mustafa Boydak tutuklandı, peki kaç yıl yatacak

FETÖ davasında firari duruma düşen ve İstanbul'da gözaltına alındıktan sonra hakim Karşısına çıkartılan Mustafa Boydak, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Peki, Mustafa Boydak kaç yıl yatacak, ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bültenimizde…

Mustafa Boydak tutuklandı, peki kaç yıl yatacak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İstanbul’da gözaltına alınan TMSF’ye devredilen Erciyes Anadolu Holding’in (Boydak Holding) ortaklarından, Kayseri Sanayi Odası eski Başkanı Mustafa Boydak, çıkarıldığı mahkemede onanan kararın okunmasının ardından tutuklanarak, cezaevine gönderildi. 
Mustafa Boydak, 29 Temmuz 2016 tarihinde Kayseri’de FETÖ/PDY Terör Örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınmış daha sonra serbest bırakılmıştı. Yürütülen dava sonucunda Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi Mustafa Boydak’a 7 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti. Cezanın Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından onanmasının ardından firari duruma düşen Mustafa Boydak, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. İnfaz yasası gereği 7 yıl 6 ay hapis cezası alan Mustafa Boydak’ın 2051 gün hapishanede kalacağı öğrenildi. Bu da yaklaşık 5 yıl 6 buçuk aya denk geliyor.