Müdür kendi elleriyle iş yerlerine o yazıyı astı!

'Genç nüfusta aşılama oranlarımız düşüş gösteriyor ve gençlerimizin de bir an önce aşılanması gerekiyor' diyen Sağlık Müdürü Benli, 'İlimizde en az 1 doz aşı yapılma oranı Türkiye ortalaması ile aynı, yüzde 58,5. Bizim toplumsal bağışıklanmada farklı bir aşamaya geçmek için hızlı bir şekilde yüzde 67'nin üzerine çıkmamız gerekiyor' dedi.

Müdür kendi elleriyle iş yerlerine o yazıyı astı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Sağlık Müdürlüğü aşıya teşvik kampanyası başlattı.  İş yerlerine özel başlatIılan kampanyayının startını,  Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli verdi. İşletmeleri ziyaret ederek, aşıya destek çıkartması yapıştıran İl Sağlık Müdürü Benli, işletme sahiplerine ve çalışanlara gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür etti. Kampanya kapsamında, Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen ekipler, tüm çalışanları en az 1 doz aşı olmuş işletmeleri ziyaret ederek giriş kısımlarına “Birlikte Aşıyoruz. Bu İş Yeri COVİD-19’a Karşı Aşı Çalışmalarını Desteklemektedir” yazılı çıkartma yapıştırdı.

İLK GÜN 32 İŞLETMEYE UYGULANDI
Kampanya kapsamında ilk günden 32 işletmenin kendilerine çıkartması için müracaat ettiğine değinen İl Sağlık Müdürü Benli; “Kayseri’de özellikle gıda üzerine çalışan tüm iş yerlerimizin bu çıkartmalardan almasını istiyoruz. Pandemi devam ediyor. Düşük yoğunlukta da olsa yine günlük vakalarımız var ve ilimizde aşılama süreci devam ediyor.  Aşılama sürecinde 930 bin doz aşı uyguladık ve bunu bir an önce 1 milyon dozun üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Şu an ilimizde 102 aile sağlığı merkezimiz ve hastanelerimizin dışında kurduğumuz 43 mobil aşı ekibimizle aşılama faaliyetlerini sürdürüyoruz.  Vatandaşlarımızı bir an evvel aşılarını olmaya davet ediyorum. İlimizde en az 1 doz aşı yapılma oranı Türkiye ortalaması ile aynı, % 58.5 bizim toplumsal bağışıklanmada farklı bir aşamaya geçmek için hızlı bir şekilde % 67’nin üzerine çıkmamız gerekiyor” şeklinde konuştu. 
SAĞLIK MÜDÜRÜ UYARDI: GENÇLERDE ORAN DÜŞÜYOR
Benli, “Gençlerimize de çağrıda bulunmak istiyorum. Genç nüfusta aşılama oranlarımız düşüş gösteriyor ve gençlerimizin de bir an önce aşılanması gerekiyor. Bize bir şey olmaz demeyin. Size bir şey olmayabilir ama sevdiklerinize çok şey olabilir” dedi.
GURBETÇİLERE DE ÇAĞRI YAPTI
Gurbetçilere de çağrıda bulunan Benli; “Bölgemizin önemli bir özelliği olan gurbetçi misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Her yıl yaz aylarının gelmesi ile ciddi bir gurbetçi yoğunluğumuz oluyor.
Geçen sene pandemide bu yoğunluğu farklı bir şekilde yaşadık. Bu sene gurbetçilerimizden eğer aşılarını yaptırmamış olanlar varsa mutlaka aşılarını olmalarını,  ziyaret ettikleri kişilerden de eğer aşı olmayanlar varsa onları da aşıya teşvik etmelerini istiyoruz. Bir an evvel aşılanalım ki pandemiden çıkalım. Daha önce söylemiştik tünelin ucunda ışık göründü diye. Şu an o ışık daha parlak bir şekilde yanıyor. Tünelden çıkışa doğru gidiyoruz, tabiri caizse koşuyoruz.  Bu yolda toplumsal bağışıklığı bir an önce kazanarak pandemiden kurtulmamız için aşı olarak tüm vatandaşlarımızın bize yardımcı olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
İşletme sahipleri ise süreçte kendilerine destek veren İl Sağlık Müdürü Benli’ye teşekkür ederek, sağlıklı günlere bir an önce ulaşmak adına işyerlerinde görevli personeli aşılanma konusunda teşvik ettiklerini dile getirdi.