Müdür sahaya indi aşı yaptı!

Sahadaki çalışmalarıyla dikkat çeken İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, bu kez de eldivenlerini takıp aşı yaptı. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Müdür sahaya indi aşı yaptı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de göreve başlamasının ardından sık sık alana inerek, çalışmaları yerinde izleyen, üreticilerle bir araya gelerek sorun, şikayet ve beklentileri yerinde öğrenen İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav bir kez daha alana inerek, aşı yaptı.

Müdür sahaya indi aşı yaptı!

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Kayseri İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Ergün Tuğluk, ilçe müdürleri ve şube müdürleri ve veteriner hekimlerden oluşan heyet, Kocasinan ilçesinde besilik ithal hayvanların kontrolünü, sağlık taramaları için kan alımlarını ve sonbahar dönemi şap aşılamasını yaptı. 

Müdür sahaya indi aşı yaptı!

Şap Hastalığı nedir?

Şap hastalığı çift tırnaklı hayvanların akut seyirli, çok bulaşıcı ve zoonotik karaktere sahip viral bir enfeksiyonudur. Hastalığın bulaşma oranı yüksek olup, hassas hayvan topluluklarında (popülasyonlarında) yüzde 100'e kadar ulaşabilmektedir. Bu nedenle hastalık büyük önem taşımaktadır.