Motosiklet sahipleri dikkat! Motorlu Taşıtlar Vergisi genişliyor

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na ek kaynak sağlamak amacıyla yeni bir vergi düzenlemesinin yapılacağını duyurdu. Dikkat çeken nokta ise, daha önce vergilendirilmeyen küçük hacimli motosikletlerin Motorlu Taşıtlar Vergisi kapsamına alınması oldu. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde…

Motosiklet sahipleri dikkat! Motorlu Taşıtlar Vergisi genişliyor

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'in önceki gün yaptığı açıklamasına göre, Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na ek kaynak sağlamak amacıyla yeni bir vergi düzenlemesi yapılıyor. Bu düzenlemeyle, savunma sanayimizin güçlendirilmesi ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin modernizasyonu hedefleniyor. Yeni düzenlemenin en dikkat çeken yönlerinden biri de daha önce vergilendirilmeyen küçük hacimli motosikletlere vergi getirilmesi oldu.

Küçük hacimli motosikletlerin Motorlu Taşıtlar Vergisi kapsamına alınmasını AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler şu sözlerle açıkladı, "Yine tahsilatından fona pay verdiğimiz Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde de bir düzenleme yapıyoruz. Halen vergilendirilmeyen motor silindir hacmi 100 cm’ün altında olan motosikletlerle motor gücü 6 kW ve altında olan motosikletleri de Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin kapsamına alıyoruz." dedi.