80 Milyonu suç duyurunda bulunmaya davet etti

80 Milyonu suç duyurunda bulunmaya davet etti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

KAYSERİ’de  bir vatandaş Atatürk’e hakaret edenler hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunarak, “80 Milyon suç duyurusunda bulunmalı” çağrısı yaptı.

 

Bir televizyon programına katılan Süleyman Yeşilyurt ile sosyal medyada Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesiyle Hasan Akar hakkında başlatılan soruşturmada Süleyman Yeşilyurt tutuklandı. Aynı programın sunucuları Mustafa Armağan ve Yavuz Bahadıroğlu da Bakırköy Adliyesi’nde konuyla ilgili ayrı ayrı ifade verdi. Hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı olan Hasan Akar da 8 gündür aranıyor.

Diğer yandan Atatürk’e yönelik hakarete vatandaşların da bireysel tepkileri sürüyor. Kayseri’de de İsmail Birol (53), Cumhuriyet Savcılığına suç duyurunda bulundu. Birol, vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Atatürk bu ülkenin ortak değeri. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret edenler, bu ülkenin değerlerine hakaret etmişlerdir. Kimse bu saldırılara karşı sessiz kalmamalıdır. Bu sözde tarihçi geçinenler için 80 milyon vatandaşımız suç duyurusunda bulunmalıdır. Ben bu konuda vatandaşlık görevimi yaptım, herkesi de bu konuda harekete geçmeye, sessiz kalmamaya davet ediyorum. Bugün bu ülkede bayrağımız altında yaşıyorsak, ezanımız susmuyorsa bu Atatürk ve silah arkadaşları sayesindedir. Kimse Atatürk’e ve hatırasına hakaret edemez.” dedi.

Diğer yandan Birol, Kayseri Cumhuriyet Savcılığı’na sunduğu dilekçesinde şu ifadeleri kullandı: “Geçtiğimiz günlerde ulusal bir televizyon programında Süleyman  Yeşilyurt isimli bir kişinin Kurtuluş  Savaşımızın lideri, Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu, önderi, lideri, ilk cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaretleri ile Hasan Akar isimli kişinin ise sosyal medyada paylaşılan bir videoda Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle Süleyman Yeşilyurt ile Hasan Akar isimli kişiler hakkında  ‘5816 sayılı Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkında kanun’ ve Türk Ceza Kanunu’nun 216’ıncı maddesi uyarınca ‘Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret’ ve ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçlarından soruşturma açılarak cezalandırılmalarını saygılarımla arz ve talep ederim” dedi.

Haber/ Foto: Cafer ZENGİN