2 Milyon TL belediyede kaldı

2 Milyon TL belediyede kaldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ramazan Sokağının organizasyon işini gerçekleştiren Sun Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Saçmacı, farklı etkinliklerle vatandaşlara hizmet sunduklarını belirtti. Olay Türk TV canlı yayınında konuşan Saçmacı, ayrıca “Ramazan sokağı konusundaki ihaleyi aldık ve 2 milyon TL belediyenin cebinde kaldı. Yeni seçilen Başkan ‘Halkın parasını çarçur etmeyeceğim’ diyor. ” dedi. Diğer yandan Saçmacı, “Sun Fuarcılığın merkezini İstanbul’a götürüyorum” dedi ve gerekçesini de anlattı.

Bu yıl Dünya Ticaret Merkezi’nde kurulan Ramazan Sokağı yine binlerce kişiyi ağırladı. Ramazan ayı boyunca farklı etkinliklere ev sahipliği yapan aynı zamanda birbirinden ünlü isimleri vatandaşlarla buluşturan Ramazan Sokağında Sansürsüz programına katılan Sun Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Saçmacı,  Olay Türk TV Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci ve Gazeteci Cem Atakan’ın sorularını yanıtladı. Bire ay boyunca gerçekleştirilen etkinlikler hakkında da bilgi veren Saçmacı, “Sanatçıların hepsi  buradaki fotoğrafı görünce mutlu oldular. Kayseri’ye katma değer sağladık. Ramazan sokağında belli bir zaman aralığında satışlar yapıldı. Esnafımızın yüzde 90’ının memnun ayrıldığını düşünüyorum.  Pişirme işi ile ilgili olanları, dışarı tarafa, yöresel ürünler kısmını azaltarak bir hole indirdik. Bu tür yerleri boş bırakmamak, ihmal etmemek lazım. Kim Kayseri’ye bir çivi çakıyor ise onlara yardımcı olmak lazım” diye konuştu.

“KAPALI ÇARŞI DERNEK BAŞKANINI ARADIM”

Programda, “Keşke bizim Kayseri’nin sucuğuna pastırmasına ilgi çok olsa, kilometrelerce gidip tanıtıp satabilsek” diyen Saçmacı, şöylekonuştu, “Dışarı illerdeki yapmış olduğumuz fuarlarda esnaflarımız çok güzel sucuk, pastırma satmakta. Burada yapılan fuarların esnafa zarar vermesi mümkün değil. İnternet alışverişi yapılıyor. Siz tutup internetten satış esnafa zarar veriyor diye interneti mi keseceksiniz.  Kapalı Çarşı Esnafı Derneği Başkanına telefon açtım. Kapalı Çarşı’da gıda satan esnaflarımız buradaki satışlardan rahatsızlık duyuyorlarmış. Ben onlara ücretsiz yer vereceğim. Buyursunlar gelsinler dedim. Kendisini bir gün kala aradım, kendisi ‘kusura bakma kimse gelmek istemiyor’ dedi.”

 “NE YAPABİLİRİZ, ONU KONUŞMALIYIZ”

KESOB Başkanı Ahmet Övüç’ü de aynı konuda aradığını anlatan Saçmacı, “Ahmet Övünç Bey’e sizinle bir çalışma yapalım her fuarda sizin üyelerinize belirli bir indirim yapalım dedim. Şöyle bir zihniyet işte o orada olmasın, ama ben burada bunu satıyorum zoraki gelecek onu buradan alacak. Böyle bir şey yok. Artık 10 yaşındaki çocuk dahi internetten alışveriş yapıyor. Kayseri esnafı benin istediğim ürünü getirir ise sıkıntı yok. Urfa’ya gittiğinizde Urfa esnafı getirir ise sıkıntı yok. Urfa’da yöresel yaptığımız da 3-5 ton sucuk satılıyor ise demek ki, Kayseri’nin pastırma sucuğuna orada özlem var, özlüyor. İstediği zaman onu bulamıyor. Biz Kayseri esnafları olarak ne gibi etkinlikler yapıp, ticaretimizi nasıl artırabiliriz buna bakmak lazım. Biz iş var iş yoktan ziyade, biz ne yapabiliriz,  biz nasıl yeni bir sayfa açıp, iş hacmimizi nasıl genişletebiliriz diye bu tür tartışmalara girmemiz lazım.” şeklinde konuştu.

“İHALE İLE ALDIK, 2 MİLYON TL BELEDİYE’NİN CEBİNDE KALDI”

Sun Fuarcılık olarak Türkiye’de Ramazan etkinliğini “en iyi yapan bir firma” haline geldiklerini söyleyen Saçmacı,  şunları söyledi, “Bugün yaptığımız yerlerde ve yapacağımız yerlerde ilk sırada biz olacağız. Biz üç yerde yaptık.  Kayseri Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl 2 milyona yakın bir bütçe ayırmış. Sanatçısı, oteli, konaklaması etkinlik için ayrılan bütçe. Şimdi yeni bir başkan gelmiş, ben bu iş için Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinden bu parayı harcamayacağım. Halkın parasını çarçur etmeyeceğim diyor. Bir teklif alma usulü ile teklif alındı. Teklif şartnamesi ve teklif veren firmalar ortada herkes ortada. En son bu işi bizim yapmamız gerekliliği hasıl oldu. Biz de siz nasıl uygun görüyorsanız,  yapalım dedik. Kayseri’ye yakışır bir şey yapalım dedik.  Kayseri’ye yakışır bir iş yaptık diye düşünüyorum. Fiyat teklifi toplama usulü ile teklif toplanmış. Belediye bize burada gördüğünüz her işi siz yapacaksınız. Biz bir kuruş harcamayacağız bunun üzerine ne verirsiniz dediler. Büyükşehir Belediyesi ‘ben 2 milyonu cebimden harcamayacağım, benim cebimden harcayıp yaptığım işi sen yapacaksın, üzerine ne vereceksin’ dedi. Biz üzerine 47 bin 200 Lira verdik. Ayrıca ulaşım A.Ş.’ye ücretsiz seferler için para ödedik. Onun parasını biz karşıladık. Böyle bir durum var. 3 şehrin sanatçı bütçesi 800 milyon lira.” 

“SUN FUARCILIĞIN MERKEZİNİ İSTANBUL’A GÖTÜRÜYORUM”

Programda, “Birileri çıkıp çamur atmaya çalışıyor ise elini vicdanına koyması lazım” diyen Saçmacı, “İstanbul Ticaret Odası bana daha fazla imkân sağlıyor. Her anlamda, bana şurada bir etkinlik var, fuar var böyle bir düşünceniz var mı diye bilgi gönderiyor. Haberini veriyor. Ben bugüne kadar Kayseri’de böyle bir bilgilendirme görmedim.  Katılıcı olarak söylemiyorum. İstanbul Ticaret Odası üyesi olarak Sun Fuarcılık çok daha başarılı işler yapacağı kanaatindeyim. O havayı hem kokluyoruz, hem alıyoruz. İstanbul’da da görüşmeler yapıyoruz.  2019  yılının ilk beş ayında 3-4 tane fuar yaptık, destek gördük. Orada şevk ile çalışma daha doğru olur. Şubemiz burada duracak, merkezimiz İstanbul’da olacak.” dedi.

Haber: Hüseyin GÖKTAŞ