Nursaçan sordu: 2,5 Milyon Doları Ne Yaptınız?

Nursaçan sordu: 2,5 Milyon Doları Ne Yaptınız?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bir süre önce yapılan genel kurul sonrasında yeniden göreve seçilen Başkan Tahir Nursaçan, kendisine yönelik israf tartışmalarına tepki göstererek, kendisinden önceki dönemi hatırlattı. O dönemle ilgili dikkat çeken ifadeler kullanan Nursaçan, “Bizim yaptığımız hizmetler ortada. İsraf diye bizi suçlayanlar neden 12 sene sandık neden gelmedi diye sormuyor? Örneğin Doğa Bilimleri Fakültesine 180 bin dolar mı verdiniz? Belgeli bunlar. Nerede, ne işe yaramış o? Bugünün parasıyla 180 bin dolar. Soralım 2 milyon 250 bin dolar bir üniversiteye vermişsiniz. O gün verilen çeklerin kurdaki bugünkü değeri. Siz 2,5 milyon doları ne yaptınız? Ben bunları söylemek istemiyorum, ama söyletiyorlar” diye konuştu.

 Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde seçimi önde tamamlayan Başkan Tahir Nursaçan, seçimin geride kaldığını belirtti. “Bundan sonraki süreçte ara vermeden hedeflerimize ulaşmak için çalışacağız” ifadelerini kullanan Nursaçan, herkese eşit mesafede olduklarını kaydetti.

“İSRAF KELİMESİ ÜST AKLIN İŞİ”

OSB’de 3’üncü kez Başkan seçilen Nursaçan, seçimde kendilerine yönelik “israf yapıyorlar” suçlamalarına da aldırmadıklarını ifade ederek, “Kullanılan ‘israf’ kelimesi üst aklın birilerine anlattığı ve konuş dediği bir durum. Biz kısır çekişmelerin içinde olmak istemiyoruz. Ekonomiyi canlandırmak, istihdamı canlandırmak için çalışacağız. Arkaya dönüp, bakmayacağız. İleriye bakacağız, işimize bakacağız” dedi.

“KİMSEYLE PROBLEMİMİZ YOK, HERKESE KAPIMIZ AÇIK”

Genel kurulda yaşanan bazı tartışmalara da değinen Nursaşan, “Kimseyle problemimiz yok. Hangi vekil, hangi belediye başkanımız gelirse gelsin herkese kapımız herkese açık. Ora herkesin OSB’si. Sanayiciyi temsil makamı. Biz şehrimizde barışık oluruz, başka şey olmaz. Yakışanı yaparız” ifadelerini kullandı.

 

“DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİNE 180 BİN DOLAR MI VERDİNİZ?”

“OSB’de daha önce el kaldır, indir” şeklinde seçim yapıldığını dile getiren Nursaçan, kendileriyle birlikte seçimlerin demokratik ortamda yapıldığını söyledi. Nursaçan, şunları söyledi, “377 milyon yatırım yaptık. Alt yapı konusunda gözle görülmeyen ama önemli yatırımlar yaptık. Örneğin daha önce 95 fabrikayı su basıyordu, şimdi bu ortadan kalktı. Yol ve alt yapıda önemli çalışmalar yaptık. Biz sanayicinin takdirinden öte takdir tanımıyoruz. Bize oy verecek değerlendirecek olan sanayicidir.  Başkasının bize dahil olmasına gerek yok. Neden bizi eleştirenler, 12 senedir nerede sandık, niye sandık getirmediniz, diye sormuyorlar? Hatırlı dostlar getirildi, parmakla seçimler yapıldı. Şimdi milli irade tecelli ediyor. Şimdi bizi haksız yere suçlayanlara soralım; Doğa Bilimleri Fakültesine 180 bin dolar mı verdiniz? Belgeli, dökümanlı. Nerede, ne işe yaramış o? Bugünün parasıyla 180 bin dolar. Soralım, 2 milyon 250 bin dolar bir üniversiteye vermişsiniz. O gün verilen çeklerin kurdaki bugünkü değeri bunlar.  Siz 2,5 milyon doları verdiniz buralara, ne işe yaradı? Ben bunları söylemek istemiyorum, ama söyletiyorlar.”

Haber: Cafer ZENGİN