Milli yas kararına İYİ Parti Genel Başkanı'ndan tepki!

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için 1 günlük yas ilan edilmesi kararına tepki gösterdi. Detaylar Kayseri Olay'da...

Milli yas kararına İYİ Parti Genel Başkanı'ndan tepki!

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin suikast sonucu şehit olması sebebiyle 1 günlük yas ilan edilmesi kararına tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu sosyal medya hesabından şu açıklamada bulundu; "Devletin teamülleri vardır.  Cumhurbaşkanının keyfine ve yetkisine göre Milli Yas ilan edilemez.  Bu Türk Milletine bir dayatmadır ve kabulü mümkün değildir. Önemli kavramların devlet eliyle sulandırılmasını şiddetle reddediyorum." dedi.

1 günlük yas ilanını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından şu açıklama ile duyurmuştu, "Filistin Davasına olan desteğimizi ve Filistinli kardeşlerimizle dayanışmamızı göstermek amacıyla, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’nin şehadeti sebebiyle, yarın (2 Ağustos Cuma) 1 günlük millî yas ilan edilmiştir.…"