Milli Emlak Kayseri'de tarla ve arsa satacak! Peşin ödeyene yüzde 20 indirim var

Kayseri'de arsa ve tarla satılacak. Satış Milli Emlak Şefliği tarafından yapılacak. İşte satışa sunulacak arsa ve tarlaların bulunduğu bölge, istenen ücret ve taşınmazların özelliklerinin detayları Kayseri haber bülteninde.

Milli Emlak Kayseri'de tarla ve arsa satacak! Peşin ödeyene yüzde 20 indirim var
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de arsa ve tarla satılacak. Bünyan Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği konuyla ilgili olarak ihale düzenleneceğini duyurdu. Buna göre taşınmazların satışına yönelik ihale açık teklif usulü ile Bünyan Milli Emlak Şefliği'nde toplanacak olan komisyon huzurunda yapılacak.

Peşin demeye yüzde 20 indirim var

Mülkiyeti hazineye ait olan tarla ve arsa için satış bedelinin peşin olarak ödenmesi hâlinde satış bedeline yüzde 20 indirim uygulanacak. Satış bedelinin  5.000 TL' nin üzerinde olması ve talep edilmesi halinde  satış bedelinin  1/4' ü peşin olarak kalanına kanuni faiz uygulanmak suretiyle  2 yıla kadar Genel Tebliğde belirtilen esaslar çerçevesinde taksitle ödeme yapılabilecek. Diğer yandan satışı yapılan taşınmazlar satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 yıl süre ile emlak vergisine tabi tutulmayacak.

Milli Emlak Kayseri'de tarla ve arsa satacak! Peşin ödeyene yüzde 20 indirim var

Tarla ve arsa için istene ücretler 

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde Samağır Mahallesi'nde bulunan 111 ada 68 parsel 1.550 metrekare tarla için istenen ücret 387.500 TL. Yarla için ihale 7 Ağustos 2024 tarihinde saat 15.00'te yapılacak. Sıvgın Mahallesinde yer alan 174 ada 23 parsel 1.351,15 metrekare arsa için istenen ücret ise 338.000 TL. Arsa ihalesi de 7 Ağustos 2024 tarihinde saat 15.30'da yapılacak.