Arık: Milli Eğitim Bakanı Özhaseki'yi yalanladı, Kayseri'de kaçak İmam Hatip yok

Arık: Milli Eğitim Bakanı Özhaseki'yi yalanladı, Kayseri'de kaçak İmam Hatip yok
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’de geçen yıl Temmuz ayı sonunda İmam Hatip Mezunları Derneği tarafından düzenlenen piknik buluşmasında  katılmış ve orada "Hayırsever gelir, imam hatip okulu yaptırmak için başvuru yapardı. Valilerden izin çıkmazdı.

21 yıl belediye başkanlığı yapmış birisi olarak itiraf ediyorum; 10’dan fazla kaçak imam hatip okulu yaptırdım. İmar planına işletemedik” ifadelerini kullanmıştı. Özhaseki’nin bu yöndeki açıklamasının ardından konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Kaçak yapılan İmam Hatip’leri” sordu. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığına önerge veren Arık’a beklediği cevap geldi. Milli Eğitim Bakanlığı, “Kayseri’de kaçak imam hatip bulunmadığını” belirtti.

 “KAÇAK İMAM HATİP YOK”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ın Özhaseki’nin açıklamasıyla ilgili yazılı soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Kayseri Valiliğince konuya ilişkin olarak; 1994-2015 yılları arasında İl’de hayırseverler tarafından 314 okul yaptırıldığı, bu okulların 11’inin imam hatip olarak açıldığı, aynı yıllar arasında kaçak olarak yapılan imam hatip okulunun bulunmadığı belirtilmektedir” cevabını verdi.

Arık, soru önergesinde şu ifadeleri kullandı: “Hayırseverliği ile tanınan Kayserimiz Milli Eğitim Bakanlığı’nın önemli bir paydaşı durumundadır. Kayseri’de birçok okul hayırseverler tarafından yaptırılarak, Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiştir.

Bu bağlamda;

1-) Kayseri’de 1994-2015 yılları arasında Hayırseverler tarafından kaç tane okul yaptırılarak, Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiştir.

2-) Kayseri’de 1994-2015 yılları arasında Hayırseverler tarafından yaptırılan İmam Hatip okullarının sayısı ne kadardır?

3-) Kayseri’de 1994-2015 yılları arasında kaçak olarak yapılan imam hatip okulu var mıdır? Varsa bu okullara okul idarecileri, öğretmenler nasıl ve kimler tarafından atanmıştır? Bu okullara öğrenci kayıtları nasıl yapılmıştır?

4-) Milli Eğitim Bakanlığı ve Valiliklerin bilgisi dışında okul açmak mümkün müdür?

Türkiye genelinde ve Kayseri’de bu şekilde açılmış bir okul var mıdır? “ diye sormuştu.

BAKAN’IN CEVABI

Arık’ın soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise verdiği yanıtla Özhaseki’nin açıklamalarının gerçek dışı olduğunu ortaya koydu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; “Kayseri Valiliğince konuya ilişkin olarak; 1994-2015 yılları arasında İl’de hayırseverler tarafından 314 okul yaptırıldığı, bu okulların 11’inin imam hatip olarak açıldığı, aynı yıllar arasında kaçak olarak yapılan imam hatip okulunun bulunmadığı belirtilmektedir” denildi.