Milli Eğitim Bakanı açıkladı! İşte okulların açılacağı tarih

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, merak edilen konuya açıklık getirdi.

Milli Eğitim Bakanı açıkladı! İşte okulların açılacağı tarih
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Okullar ne zaman açılacak?" sorusuna açıklık getirdi. Bakan Ziya Selçuk tarih verdi. Telafi eğitimine yönelik etkinliklerin devam etitğini ve Ağustos ayında da devam edeceğini dile getiren Bakan Selçuk, "Eylül başından itibaren de hepimiz okullarımızda olmak için hazırlıklaırmızı yapıyoruz" dedi. "Şu an bakış açımız okulların 6 Eylül'de açılması ile ilgili. Bunun için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Odak noktamız okulların açılması" diyen Selçuk, vatandaşlara da Koronavisürle mücadelede kurallara uymaları ve aşı olmaları yönünde çağrı yaptı. 

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Telafide Ben de Varım" etkinlikleri kapsamında Mersin'in Tarsus ilçesindeki Doğu Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsünde eğitim gören öğrencilerle kahvaltıda bir araya geldi. Sohbet ettiği öğrencilerle sopa kapma ve denge kulesi oyunları oynayan Selçuk, okçuluk gösterisini izledi ve ok attı. Okulların açılışına ilişkin de açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk "Bizim şu andaki bakış açımız, tamamen okulların 6 Eylül'de açılmasıyla ilgili. Bununla ilgili Millî Eğitim Bakanlığı olarak her türlü görevi, vazifeyi yerine getiriyoruz." diye konuştu.
"Çocuklarımızın geleceği, eğitimi ve okulların rahat açılması için aşı çok önemli"
Millî Eğitim Bakanlığı olarak Okulum Temiz Belgesi çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Selçuk, "Toplumumuzun her ferdinin çocuklarımızın geleceği, eğitimi için aşı olması ve okulların rahat açılabilmesi için gereken desteği vermesi çok çok önemli." ifadesini kullandı.
 Selçuk, bir gazetecinin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı olası vaka artışlarının okulların açılmasını erteleyip ertelemeyeceğini sorması üzerine, şunları kaydetti: "Bizim şu andaki bakış açımız, tamamen okulların 6 Eylül'de açılmasıyla ilgili. Bununla ilgili Millî Eğitim Bakanlığı olarak her türlü görevi yerine getiriyoruz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Biraz önce ifade ettiğim gibi toplumumuzdan beklentimiz de her bir ferdimizden beklentimiz buna destek olmak yönündedir. Biz şu anda 'acaba vesaire...' bu konularla ilgili bir değerlendirme yapmıyoruz. Sadece odak noktamız okulların açılması."
50 bin 869 resmi okul ve kurumun başvurusu alındı
Millî Eğitim Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında 27 Temmuz 2020'de imzalanan iş birliği protokolü kapsamındaki Okulum Temiz Belgesi çalışmalarında, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında 50 bin 869 resmî okul ve kurumun başvurusu alındı. Bunların yaklaşık yüzde 98'i belgelendirildi.
 Yüz yüze eğitim faaliyetlerinin hijyenik ortamlarda sürdürülebilmesi için de denetçilerin katılımıyla tüm okullar anlık olarak izlendi ve değerlendirildi. Bu kapsamda da 19 bin 493 okul ve kurumun belgesi yenilendi, denetimlerde ortaya çıkan ihtiyaçlar ise giderilmeye başlandı.