Milli Egemenlik Platformu Kayseri'de toplandı

Geçtiğimiz günlerde yayımladığı bir bildiri ile kurulduklarını kamuoyu ile paylaşan Milli Egemenlik Platformu bugün Kayseri'de bir araya geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Milli Egemenlik Platformu Kayseri'de toplandı

40 kişiden oluşan ve kurucuları arasında çok sayıda eski politikacı ve akademisyenin yer aldığı Milli Egemenlik Platformu 6 Nisan 2024 tarihinde düzenlediği iftar programında yayımladığı ilk bildiri ile kuruluşlarını duyurmuştu. Bildiride, “Bizler; tarihe ve geleceğe Türk milletinin penceresinden bakan, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türk milliyetçiliği fikrine inanmış kişileriz; laik, üniter ve milli Türkiye Cumhuriyeti'nin devletiyle ve milletiyle bölünmez bütünlüğü en kıymetli hazinemizdir” ifadelerine yer verilmişti. 

Milli Egemenlik Platformu Kayseri'de toplantı

Platform tarafından 25 Haziran gününde de 105. Yıl Amasya Genelgesi isimli bir bildiriye imza atılmış ve yayınlanmıştı. Bildiriye imza atanlar arasında Kayserili ülkücü camianın tanınan isimlerinde Veli Kılıç ta yer almıştı.

Diğer yandan Milli Egemenlik Platformu Kayseri’de bir araya geldi. Yapılan toplantıya konuşmacı olarak, platformun kurucularından Aydın eski Milletvekili Ali Uzunırmak, Milli düşünce Merkezi Başkanı: Hakan Paksoy, Avukat Mehmet Sakarya, Milli Egemenlik Platform Kurucusu Mesut Güneş ve platform üyeleri katılım sağladı. 

Milli Egemenlik Platformu Kayseri'de toplantı

Programda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunulurken, milli egemenlik ve bağımsızlık vurgusu yapıldı.