Milletvekili Özsoy, Bakan Yardımcısı ile ne konuştu?

AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt'u ziyaret etti. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Milletvekili Özsoy, Bakan Yardımcısı ile ne konuştu?

AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt’u ziyaret etti.

TBMM’de Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt’la Kayseri ile alakalı istişarede bulunduğunu belirten Milletvekili Özsoy’un görüşme konusunun son günlerde Kayseri'de gündemden düşmeyen Yerköy Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesi olup olmadığı ise merak konusu oldu.

Ziyaretle ilgili Milletvekili Sayın Bayar Özsoy “X” sosyal medya hesabından şu açıklamada bulundu; “Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcımız Sayın Enver İskurt’la şehrimiz ile alakalı istişarelerde bulunduk. Kendisine nazik ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Milletvekili Özsoy, Bakan Yardımcısı ile ne konuştu?

Yerköy - Kayseri YHT Projesi

Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi, 250 km/saat hızla seyahat edecek, 142 km’lik çift hat uzunluğunda, elektrikli ve sinyalli karma (Yük-Yolcu) işletmecilik planlıyor. Bu proje ile Yerköy-Kayseri arası seyahat süresi mevcut demiryoluyla 3 buçuk saatten 1 saatin altına inecek, Ankara-Kayseri arası ulaşım süresi 7 saatten 2 saate, İstanbul-Kayseri arası ise 5 saat 15 dakikaya düşecek. Ankara, Kırıkkale, Yerköy, Şefaatli, Yenifakılı ve Kayseri istasyonları arasında yılda 11 milyon yolcu ve 650 bin ton yük taşınması hedefleniyor. Projenin tamamlanmasıyla, zaman, çevre ve ekonomi açısından önemli kazanımlar sağlanacak.