Milletvekili Genç: Onlara ölüm fermanı yazdılar!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, iktidar tarafından gündeme getirilen Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan bu değişiklik teklifine tepki gösterdi. Genç, 'Hayvanlara karşı yapılan bu zulme sessiz kalmak, insanlık onuruna yakışmaz' dedi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Milletvekili Genç: Onlara ölüm fermanı yazdılar!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, 'Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan bu değişiklik sokaklarımızdaki masum canların yaşam haklarını hiçe sayarak onları tecrit ve ölümle karşı karşıya bırakmaktadır' dedi.

Bu zulme sessiz kalmak, insanlık onuruna yakışmaz

AK Parti iktidarına tepki gösteren Milletvekili Genç, 'Bizler, burada, sadece yasalar yapmak için değil, vicdanlarımızı temsil etmek için bulunuyoruz. Hayvanlara karşı yapılan bu zulme sessiz kalmak, insanlık onuruna yakışmaz. Biz 'Yaratılanı severim Yaradan’dan ötürü' sözünü rehber edinmiş bir milletiz. Ancak bugün, bu milletin Meclisinde yaratılanı sevmeyen, onlara ölüm fermanı yazan bir bir düzenleme konuşuluyor' şeklinde konuştu.

Milletvekili Genç: Onlara ölüm fermanı yazdılar!

Bu kanun teklifi insanlık tarihine utançla geçecek bir düzenlemedir

Meclis'te yaptığı konuşmada 'Hep birlikte bu vicdansızlığa dur demeliyiz' ifadelerini kullanan CHP'li Genç, 'Hayvanların yaşam haklarını koruyan gerçekçi ve insani düzenlemeler yapmalıyız. Bu kanun teklifi insanlık tarihine utançla geçecek bir düzenlemedir ve derhâl reddedilmelidir' diye konuştu.