Milletvekili Çopuroğlu'ndan müjde bilmecesi

Adalet ve Kalkınma Partisi Kayseri İl Başkanlığı'nda 2023 yılını değerlendiren AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, konuşmasının sonunda bir müjde vereceğini belirtti. Ancak açıklanan müjde adeta bilmeceye dönüştü. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak düzenlediğimiz haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Milletvekili Çopuroğlu'ndan müjde bilmecesi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin “Nöbetçi Vekil” uygulamasında bu hafta AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, vatandaşlarla bir araya geldi. “Nöbetçi Vekil” uygulamasının öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Çopuroğlu, 2023 yılını değerlendirerek, konuşmasının sonunda bir müjdeyi paylaşacağını belirterek, çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 2023 yılında birçok son dakika olayının yaşandığını ifade eden Çopuroğlu, “2023 öyle bir yol oldu ki tüm dünyada haber bültenlerinde sıkça son dakika haberlerine maruz kaldığımız bir 365 günü yaşadık. Bir gün yangınlardan bahsedildi. Bir başka gün katliamlardan, bir başka gün savaşlardan sel felaketleri, depremler sık sık gündem oldu. 24  Şubat 2022 beri devam eden Rusya, Ukrayna Savaşı ne zaman biter diye kendi aramızda konuşurken İsrail'in Gazete'de yaptığı katliam ile tüm dünya irkildi. Son dakika haberlerinde bazen de darbeler, bazen isyanlar, bazen de vatan banka haberlerini iki bin yirmi üç yılında hep beraber seyrettik, izledik. Tabii ülkemiz özelinde baktığımızda ise pandemiden yeni çıkmış yeni yeni sosyalleşmeye başlanalı bir yılın hemen başında büyük depremle yüz yüze kaldık. Öyle ki kimileri İkiz deprem diye tarif etti. Tabii binlerce, on binlerce insanımız depremde can verdi. Yüz binlerce ev, iş yeri kullanılamaz hale geldi. Bir sıkıntı olduğu zaman toplumda hep böyledir. Hep yanık başınızdaki komşunuz, akrabanızdan önce komşunuz. Size yetişmeye çalışır. Bu depremde de öyle oldu. Kahramanmaraş'a ilk ulaşan Kayseri'mizin sağlık müdürlüğü, Kayserimizin büyükşehir belediyesi bünyesinde Melikgazi, Kocasinan, Talas, İncesu, Hacılar, tüm belediyelerimiz cansiperane, çok kısa bir süre içerisinde deprem anında yetişip vatandaşlarımıza can suyu olmaya gayret ettiler” dedi. 

Milletvekili Çopuroğlu'ndan müjde bilmecesi
2023’ün Mayıs ayında yapılan seçimlere de değinen Çopuroğlu, Türkiye’de olmaz denilen şeylerin olduğunu belirterek, doğalgaz, petrol çalışmalarının sürdüğünü 20 bin TOGG’un trafikte seyahat ettiğini söyledi. Kayseri’de de önemli gelişmeler yaşandığını ifade eden Çopuroğlu, maliyeti 1,5 milyar lirayı bulan yeni havalimanı terminalinin kurdele kesimi için gün saydığını vurguladı. 

234 günde neler yaptı?

Milletvekili seçilmesinin üzerinden 234 gün geçtiğini hatırlatan Çopuroğlu, bu sürede faydalı işler yapmak için gayret ettiğini belirterek, çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Yedieminlerde bekleyen araçların ekonomiye kazandırılmasıyla ilgili girişimleriyle siftah yaptıklarını belirten Çopuroğlu, “Bir faydamız olur mu gayretiyle hareket ettik. İlk başardığımız bir iş. Yedieminde bekleyen araçların ekonomiye kazandırılması oldu.
Bir buçuk milyon aracın yedieminlerde durup hiçbir karşılığı olmadan beklemesinin ve her geçen gün çürümeye terk edilmesi konusunu Adalet Bakanımıza söylememizden kısa bir süre sonra hayata geçmiş olmasından dolayı Sayın Adalet Bakanımız Yılmaz Tunç Bey'e huzurlarınızda şükranlarımı iletmek istiyorum. 

Yivsiz tüfeklerin satışının sınırlandırması

Bir diğer husus da bilerek veya bilmeyerek zaman zaman sizlerin aracılığıyla toplumun büyük bir kesimine duyduğu bir detay var. İşte pompalı tüfekle ki, teknik tabiri herhalde yivsiz tüfek diye geçiyor. ‘Yivsiz tüfekle oynarken vurdu’ veya ‘iki kişi tartışırken yipsiz tüfekle birbirlerini vurdular” şeklindeki haberleri sıkça duyar olduğumuz bir atmosferde, bizim çıkış noktamız bundan bir süre önce bir polisimizin kavgayı ayırmaya çalışırken pompalı tüfekle şehit edilmesinden sonra, bu konu bizim odaklandığımız bir konu haline geldi. Bununla alakalı İçişleri Bakanlığımıza ve AK Parti grubumuza çalışmamızı ilettik. 

Yurtdışına mal taşıyan şoförlerin yaş haddine takılması

Tabii bundan sonra gayret ettiğimiz bir konuda biliyorsunuz ihracat birkaç türlü yapılıyor. Hava yoluyla yapılabiliyor. Karayoluyla yapılabiliyor ve deniz yoluyla yapılabiliyor. Karayoluyla yapılan ihracatta şoförlerimizin yaş hadleriyle alakalı bir sıkıntı. 2024 Ocak ayı itibarıyla belli bir yaş aralığından dolayı yüzde on ile on beş şoförümüz süreçten geri çekilmek durumundaydı. Bununla alakalı gerekli görüşmeleri yaptık. Allah izin verirse bundan sonra ihracatımızı olumsuz etkileyecek, bu yaş sınırlamasıyla alakalı yol almış vaziyetteyiz. Bunu da hayata geçirdiğimiz için mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Sera OSB

Tabii geleceğin tarımda olduğu inancıyla nitelikli ürün üretiminde şehrimizin katkısı göz ardı edilemezdi. İşte tam bu noktadan hareketle son günlerin moda tabiriyle Sera OSB'ler, Jeotermal Sera OSB'lerin Kocasinan Düver bölgesinde kurulacak sera OSB'nin gidişatıyla alakalı bir sıkıntı veya sürecin hızlandırılmasıyla alakalı bir talep geldiğinde birebir Sayın Bakanımızla görüşmek suretiyle bunun önünün açılmasına da ufak da olsa bir katkımız olduğu kanaatini sizinle paylaşmak istiyorum.

Turizmde topyekün fayda

Tabii burada geçtiğimiz günlerde Turizm Bakanı'yla bir görüşmemiz oldu. Amacımız şehrimizdeki sosyo kültür etkinliklerden işte tarihi zenginliklere kadar birçok şeyin kümülatif olarak değerlendirilip, yapılacak yol haritalarının değerlendirilmesi için bir uzman istediğimizi ifade ettik.  Şehrimizin tanıtıma, tanıtımına özellikle tarihi ve Turistik yerlerin tüm Türkiye'de değil, dünyada tanıtımına büyük katkı veren bir valimiz var. Gökmen Çiçek Valimiz hakikaten buradan hakkını inkar edemeyiz. Onun çok ciddi gayretleri var. Biz de bu konuda ufak da olsa bir katkımız olması için bir gayrette bulunduk. İnşallah o da hayata geçtiğinde kendimizi yine mutlu hissedeceğimizi tahmin etmek istiyorum.”
Çopuroğlu, anonim şirketlerin avukat bulundurması zorunluluğu ile ilgili çalışmalarının da olumlu sonuçlandığını kaydetti. 

Ser verdi sır vermedi

“Toplumun tüm kesimlerinde yaşadığımız bu şehre katkı vermek bizim birinci amacımız. Asli görevimiz. Millet bizi bunun için seçti. Tabii şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gayretlerimiz Kayseri'de üretimi istihdamı arttırmak için devam edecek” diyerek müjdeli haberin girişini yapan Çopuroğlu, “Tam bir müjde niteliğinde olan ve günü geldiğinde yine Sayın Bakanımızın ağzından duyacağımız bu çalışma ile ilgili bu çalışma, ilgili sektöre önemli katkı sağlayacak. Yani yakında muhtemeldir açıklanacağını tahmin ettiğimiz bir şey ilgili sektör açısından Kayseri için bulunmaz bir nimet olduğunu buradan ifade etmek istiyorum. Daha fazla bilgi inşallah önümüzdeki günlerde Sayın Bakanımız açıklayacağını söyleyerek bununla ittifak ediyoruz.”
Konuyla ilgili soru üzerine açıklamalarını sürdüren Çopuroğlu, adeta yine ser verdi sır vermedi ve müjdeyi bakanın açıklayacağını söylemekle yetindi.