Milletvekili Cıngı, infial yaratan olayla ilgili iddialara TBMM'de cevap verdi

Kayseri AK Parti Milletvekili Murat Cahid Cıngı, geçtiğimiz pazar günü Kayseri'de yaşanılan çirkin olayla ilgili ortaya atılan yanlış iddialara TBMM'de cevap verdi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Milletvekili Cıngı, infial yaratan olayla ilgili iddialara TBMM'de cevap verdi

Geçtiğimiz pazar günü Kayseri'nin Melikgazi İlçesi Danişmetgazi Mahallesinde Suriyeli bir kişinin küçük yaştaki Suriyeli bir çocuğu taciz ettiği iddiasıyla başlayan ve sosyal medyada yayılan çeştili dedikodularla infial yaratan olay sonraki günlerde Kayseri geneline yayılmış ve ülke gündeminde çeştili tartışmalara sebep olmuştu.

TBMM gündemine de gelen olaylarla ilgili ortaya atılan yanlış iddialara Kayseri AK Parti Milletvekili Murat Cahid Cıngı söz alarak açıklık getirdi. 

Milletvekili Cıngı, infial yaratan olayla ilgili iddialara TBMM'de cevap verdi

Milletvekili Cıngı Meclis kürsüsünden ortaya atılan iddialarla ilgili şu açıklamada bulundu; "Sayın Başkanım, çok kıymetli milletvekilleri; bir yanlış bilgiyi tashih etmek için buradayım. Sayın Gergerlioğlu, çok doğru tespitlerde bulunduğunu… Solingen’de yanan Türk evleri için biz neler hissediyorsak burada yapılan haksız ve gayriadil uygulamalar için de aynı şeyi hissetmek zorundayız ama objektifliğinize halel gelmesini istemiyorsanız hadisenin tamamına doğru bakmanız lazım. Orada insanlar arasında bir şayia yayıldı ve bazı tahrikçi gruplar “Çocuk Türk çocuğu, ciğeri patlatıldı, öldürüldü, tecavüz edildi.” falan gibi bir dedikodu ürettiler insanları tahrik etmek için. Sayın Valimiz Gökmen Çiçek ve Emniyet Müdürümüz çıkıp bu çocuğun Suriyeli bir çocuk olduğunu ama Suriyeli dahi olsa çocuk çocuktur, bu suç dünyanın her yerinde aynı sıkıntıyı doğurur ve aynı şekilde cezalandırılmalıdır dediler." dedi

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Emniyet Müdürü Atanur Aydın'ın, olayların gerçek boyutunu anlatmak ve halkı sakinleştirmek adına cesur adımlar attıklarını vurgulayan Milletvekili Cıngı sözlerine şöyle devam etti; "Çıkan yanlış şayiaları düzeltmek için Sayın Valimiz, Sayın Emniyet Müdürümüz bu açıklamayı yapmıştır ama her ikisi de Gökmen Çiçek de Emniyet Müdürü Atanur Aydın da herkesin cesaret edemeyeceği şekilde kalabalıkların arasına girmiş halkı teskin etmek için çok doğru politikalar üretmişlerdir. Lütfen, hadiseyi tek boyutlu olarak inceleyip burada yansıtmayın" dedi.