Milletvekili Ataş'tan dikkat çeken tepki: Akıl alır gibi değil! Yazıklar olsun

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, iktidara TÜİK üzerinden yüklendi. TÜİK'in açıkladığı rakamlara tepki gösteren Ataş, 'Emeklinin, memurun, asgari ücretlinin, dar gelirlinin cebinden elinizi çekin, gerçek enflasyon oranları üzerinden maaş zamlarını yapın' çağrısı yaptı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Milletvekili Ataş'tan dikkat çeken tepki: Akıl alır gibi değil! Yazıklar olsun
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) vatandaşın yaşadığı ekonomik sıkıntıları gündeme taşımaya devam ediyor. Milletvekili Ataş, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına tepki gösterdi. Rakamların gerçeği yansıtmadığını belirten Ataş, ‘Bu hesaplamaları yapanlar hangi ülkede yaşıyor?’ diye sordu.

Yazıklar olsun! Artık yeter

Milletvekili Dursun Ataş, şunları söyledi: TÜİK’in ‘Kamuoyu yanlış yorumluyor’ diyerek açıklamayı bıraktığı, devlet sırrı gibi sakladığı enflasyon sepeti madde fiyatları nihayet ortaya çıktı. Buna göre, haziranda aylık enflasyonu yüzde 1,64 olarak açıklayan TÜİK, uzman doktor muayene ücretini 34 lira, öğrenci yurt ücretini 457 lira, ev kirasını ise 5.845 lira olarak hesaplanmış; akıl alır gibi değil. Bu hesaplamaları yapanlar hangi ülkede yaşıyor? Emekli maaşlarına, memur maaşlarına ve çalışan ücretlerine bu fiyatlar üzerinden hesaplanan enflasyon oranında zam yapıldığını bile bile nasıl böyle bir vicdansızlık yapılıyor? Yazıklar olsun! Ama artık yeter. Emeklinin, memurun, asgari ücretlinin, dar gelirlinin cebinden elinizi çekin, gerçek enflasyon oranları üzerinden maaş zamlarını yapın.