Milletvekili Ataş: Saraylardan çıkın halkın halini görün!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, toplumun farklı kesimlerinin yaşadığı ekonomik sıkıntıları Meclis'te gündeme taşıdı. 'Dün, iktidara rekor oylar veren Kayseri'de sanayici, esnaf, çiftçi, işçi, emekçi, emekli kısaca her kesim iktidardan şikâyetçi' diyen Ataş, Kayseri'de 317 firmanın kapandığını söyledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Milletvekili Ataş: Saraylardan çıkın halkın halini görün!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, toplumun farklı kesimlerinin yaşadığı ekonomik sıkıntıları Meclis’te gündeme taşıdı. “Dün, iktidara rekor oylar veren Kayseri’de sanayici, esnaf, çiftçi, işçi, emekçi, emekli kısaca her kesim iktidardan şikâyetçi” diyen Ataş, iktidarın Kayseri’yi görmezden geldiğini söyledi. Kayseri Esnaf Odası kayıtlarına göre son bir yılda yaklaşık bin esnafın kepenk kapattığını hatırlatan Ataş, Kayseri Ticaret Odası kayıtlarına göre de 317 firmanın kapandığını söyledi. Kayseri’de 30 bin kişi ücretsiz izne çıkarıldığına da dikkat çeken Ataş, iktidara seslenerek, “Saraylardan çıkıp vatandaşın hâlini görün. Geçim derdi içinde kıvranan vatandaşa çara olun” dedi.


İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri’nin sorunlarını Meclis gündemine taşımaya devam ediyor. Ülke genelinde olduğu gibi Kayseri’de de vatandaşın zor durumda olduğunu dile getiren Milletvekili Ataş, “Eskiden sanayi, ticaret ve tarım şehri olarak bilinen Kayseri’de bugün her şey geriye gitmektedir” dedi.
OY VERENLER DE DÂHİL OLMAK ÜZERE İKTİDARDAN HER KESİM ŞİKAYETÇİ
“Dün, iktidara rekor oylar veren Kayseri’de sanayici, esnaf, çiftçi, işçi, emekçi, emekli kısaca her kesim iktidardan şikâyetçi” diyen Ataş, “Yatırımlarda hep görmezden gelinen Kayseri, Türkiye’nin tam ortasında, bütün önemli yolların kesişen noktasında olmasına rağmen zor ulaşılan bir şehir hâline gelmiştir. Cumhuriyetin ilk yıllarında demir yoluna kavuşarak önemli sanayi tesisleri kurulan Kayseri’de bugün havaalanı yetersiz, direkt uçuşlar çok az, Ankara-Kayseri yolu bile düzenli değil, çalışması bir türlü bitmiyor, otobanı yok, hızlı tren maalesef ki yok” diye konuştu.
ÖNLEM ALINMAZSA KAYSERİ’DE BİRÇOK FİRMA BATACAK
Kayseri’nin dışlandığını ve önemli projelerden geri kaldığını kaydeden İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, AKP iktidarına tepki göstererek, “Kayseri’yi görmezden gelmeyi bırakın” dedi. 
Ulaşım projelerinden dışlanmış Kayseri’nin lojistik anlamda da geri kaldığını, ihracat yapan firmaların da  bundan olumsuz bir şekilde etkilendiğine dikkat çeken Ataş, şu ifadeleri kullandı: İktidarın yanlış politikaları yüzünden plastik, mobilya, makine, cam, kimya ve inşaat gibi birçok sektör geriye gitmektedir. Kayseri’de birçok firma zaten değerinin çok üzerinde olan konteynerleri bulamamaktadır, ürettiği ürünlerin ihracatını yapamamakta, malları teslim edemediği için ücretlerini alamamaktan depolarda yer kalmamıştır ve depolama maliyetleri artmıştır. Eğer bu konuya bir çözüm üretilemezse Kayseri’de birçok firma batacaktır. İktidar Kayseri’yi görmezden gelmeyi bırakmalıdır. Aksi takdirde, köklü bir ticaret ve üretim kültürüne sahip Kayseri, cumhuriyet tarihi boyunca yetiştirdiği iş adamlarıyla, yaptığı üretim ve katkılarla Türkiye ekonomisindeki önemli yerine kaybetmek üzeredir.”
1000 ESNAFIN YANSI SIRA KAYSERİ’DE 317 FİRMA KAPANDI
Kayseri’de esnafın yaşadığı sıkıntılara da dikkat çeken Ataş,
“Milattan önce 2000’lerden itibaren Kayseri’de başlayan ticaret belki de en zor günlerini yaşamaktadır. Cumhurbaşkanı ‘Kapanan iş yeri yok.’ dese de Kayseri Esnaf Odası kayıtlarına göre son bir yılda yaklaşık bin esnaf kepenk kapatmıştır. Kayseri Ticaret Odası kayıtlarına göre de tam 317 firma yani şirket kapanmıştır” dedi.
KAYSERİ’DE 30 BİN KİŞİ ÜCRETSİZ İZNE ÇIKARILMIŞTIR
Kayseri’de yaklaşık 70 bin kişinin kısa çalışma ödeneğiyle geçimini sürdürmeye çalıştığına da vurgu yapan Milletvekili Ataş, “Şehrimizde 30 bin kişi ücretsiz izne çıkarılmıştır. 2020 yılında Kayseri’de İŞKUR’a ilk kez başvuranların sayısı 90 bin kişiden fazladır. Bu rakamlar resmî rakamlardır, kayıtlara geçmeyen çok daha fazlasıdır. Sonuç olarak, Kayseri’nin en önemli gelir kaynakları olan ticaret, sanayi, madencilik, tarım ve hayvancılık alanlarındaki faaliyetlerin azalması; buna bağlı işsizlik, enflasyonun yükselmesi, döviz kurlarının artması ve pahalılık vatandaşı çok zor duruma düşürmüştür” şeklinde konuştu.
SARAYLARDAN ÇIKIP VATANDAŞIN HÂLİNİ GÖRÜN
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı dikkat çeken konuşmada AKP iktidarına seslenen İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş,  şu ifadeleri kullandı: Vatandaş sıkıntıda artık harekete geçin” çağrısı yaptı. Ataş, “İktidar bir an önce harekete geçmeli, saraylardan çıkıp vatandaşın hâlini görmeli, geçim derdindeki vatandaşa çare olacak hamleleri yapmalıdır. AKP Genel Başkanı Sayın Erdoğan’ın dediği gibi, ‘Bir tarafta açlık ve yoksulluk, diğer tarafta lüks ve şatafat varsa burada bir sorun var demektir.’