Millet kurtardı Suriyeliler değil

Millet kurtardı Suriyeliler değil
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AKP Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu Cumartesi günü  basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.  Dedeoğlu, Ülkelerinde ki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan 3 milyon Suriyeliye kucak açtıklarını belirterek:  "Bugün Suriye’den 3 milyonun üzerinde kardeşlerimiz bize geldiler. Biz onlara kucak açtık. Belki 15 Temmuz’da başarılı olamamalarının sebebi Suriyeli kardeşlerimizin duasıdır" açıklamasını yapmıştı. İşte bu açıklama kamuoyunda büyük tepki topladı. Vatandaşlar Dedeoğlunun bu yöndeki açıklamasına şu yorumları getirdiler:  Hakkı Taşdelen : O kadar etkili ise duaları kendi vatanlarını içinde dua etselerdi, 15 temmuz zaferi Türk milletinin cesaretinin zaferidir!

Yakup Orhan : 15 Temmuz gecesi hangi Suriyeli sokağa sokağa çıktı soruyorum ey beyefendi dua eden biz ölen biz şehit olanda vatan da millet de biziz başkası değil

İhsan Gavurgacı : Seçmen tercihinin ne kadar doğru olduğunun en aklı selim örneği :)))

Mazlum Yigit Ayboğan:  O kardeşlerimiz dedikleriniz gün gelecek başımıza, en büyük bela olacak çok iyi dua ediyorlardı da, kendi ülkeleri için niçin dua etmemişler de kaçmışlar? Buraya gelmişler, kendi ülkemizde yabancı olduk ,yahu neyin kardeşliğinden bahsediyorsun sen?

Ömer Öztemir: 15 temmuz’da tankların önüne yatan Suriyeli miydi?  O gece evden çıkamadılar,burada karışırsa nereye kaçarız diye onu düşünüyorlardı ,onlar kendi ülkeleri için dua etmediler ki bura için etsinler....

Hüseyin Öner:  Vatan sevgisi imandandır... Vatanını sevmeyen terk edenin duası ne dünyada ne ahrette makbul olmaz

Hüseyin Kaan:  Hayırdır vatanın bırakıp gelen ülkemizde, çete kuran adam öldürenler, lokantada kedi eti yakalatan Suriyelilerin duası mı ? Bu kadar  iyi olsalar kolayı seçmezler vatanı için gider savaşır kadını çocuklarına yaşlılarına millet olarak bakarız.

Mustafa Karataş : 70 milyon de, Suriyeliler daha dün  geldi bu ülkeye ,kim bu adam ne diyor Suriyeliler cıkmadı tankların üzerine  sabaha kadar nöbet tutarken onlar uyuyordu dayı sendemi Suriye'den geldin yoksa?

Uğur Can : Alakaya bak nerden nereye açıkça vatandaşlık vermeye yer arıyoruz demiyorda.

Adnan Karaçay:  Bende seçim sisteminin ne kadar yanlış olduğunu anladım, o sistem yanlış olmasaydı bu adam milletin vekili olamazdı ama maalesef, Ankara liste gönderir bizlerde kuzu kuzu o listeyi sandığa atarsak böyleleri de vekil seçilir

Ahmet Barlı Hadi oradan, Duaları kalbul olsaydı Esat’ın zulmünden kaçmaz dua edip, zulmü durdururlardı. Çicek yağsa Suriyelilerden bileceksiniz. bu ne Arap hayranlığı, Yüce Türk Milleti kurtardı, onlar değil.   

Ayhan Şahin Siyasiler saklandığı yerden Suriyeliler kaçtığı yerden dua ettiniz ertesi gün tankın önüne çıkanları unutup meydanları günlerce işgal edip nutuk çektiniz

İdris Ulutaş : Duaları o kadar kabul oluyorsa gönderin ülkelerine Kurtarsınlar bizim evlatlarımız şehit olmasın

Ferhat Ergil:  Her şey bitti şimdide kendinizi öylemi avutuyorsunuz, onların davası kendi memleketleri için olsun, onlarda vatan sevgisi olsaydı, kendi memleketlerini bırakıp kaçmazlardı, benim askerim kardeşlerim, şehit oluyor götürün  kendi vatanları için savaşsınlar bizim ülkemizde yan gelip yatmasınlar ağa .

İlyas Togan:  Suriye bataklığında şehit olan askerlerimizde mi Suriyeli?  Aptal yerine koymayın insanları!

İbrahim Üstün: 15 Temmuzun tek kahramanı Türk Milleti onların kendilerine bile faydaları yok o kadar şehit var milli yürüyüş yapıyoruz 1 Suriyeli bile yok!

Kahraman Camuzcu:  Senaryo bol yazın yazın oynayın.

Yasin Özmen: bir şey yaptıkları yoktu zaten, en azından dua etsinler!

Sinan Varol: Bundan sonra milli irade de Suriyeliler olur o zaman bize gerek yok!

Etem Şanlıünal:  Niye Türklerden umudunuzu kestiniz mi?

Vural Çetin : Ya ne kadar boş konuşan devlet adamı var, 15 Temmuz’da Kaç tane Suriyeli vardı meydanlarda?

Mustafa Eşiyok:  Ya bunu kim ne diye vekil seçti beyler. Böyle bir açıklamamı olur ya?

Haber: Güler Ruhsar AKTAŞ