Millet İttifakı yeniden mi kuruluyor?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre'nin resepsiyonunda ittifak sorusunu yanıtladılar. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Millet İttifakı yeniden mi kuruluyor?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. Yılı etkinlikleri kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gitti.  CHP Genel Başkanı Özel ve İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, katıldıkları KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre'nin resepsiyonunda basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Genel Başkanlar, Gazetecilerin ittifak sorusuna da yanıtladı. İyi Parti Genel Başkanı, soruyu ‘Seçimleri geçeli bir yıldan fazla oldu. Önümüzdeki seçimlere yaklaşık 4 yıl var, genel seçime de şayet zamanında yapılırsa uzunca bir zaman var. Şimdiden o günlere ilişkin bir şey söylemek mümkün değil’ sözleriyle yanıtlarken, CHP Genel Başkanı Özel ise, ‘Şimdi her partinin kendini halka en doğru anlatması, en doğru muhalefeti yapması, kendini iktidara hazırlaması zamanı. Eskiden seçimi tek başına kazanamazsan seçimden sonra makul bir süre, 40 gün koalisyon görüşmeleri olurdu. Şimdi de seçimler yaklaşırken böyle bir ihtiyaç görülürse makul bir süre önce her şey konuşulur, ama en doğrusu herkesin kendi kimliğiyle, kendi kadrolarıyla en doğru siyaseti yapması.’ diye konuştu.