MHP ve CHP'de hızlı tren ittifakı!

MHP ve CHP'de hızlı tren ittifakı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Muhalefet partisi Milletvekilleri Meclis’te hızlı tren konusunda açıklama yapıp, neden verilen sözlerin tutulmadığını sordu.

 

“İKTİDAR TARAFINDAN SÖZLER VERİLDİ, AMA BİR GELİŞME OLMADI”

“Yıllardır Meydan’da iktidar tarafından sözler verildi ama elle tutulur bir gelişme olmadı” diyen MHP Milletvekili Baki Ersoy, Plan, Bütçe Komisyonu’ndaki Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bütçe görüşmelerinde konuştu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’a hızlı treni soran MHP’li Ersoy, “Son olarak hem Bakan Özhaseki, hem de dönemin AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş ihale sürecinin Ağustosta tamamlanacağını ve Eylül’de de temel atılacağını söylediler. Ancak, bu hızlı Tren meselesi aradan 11 yıl geçmesine rağmen çözülememiştir” dedi.

 

“KAYSERİ’YE HIZLI TREN NEDEN YILLARDIR GELMEDİ”

 

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da aynı komisyonda söz aldı ve “Kayseri’ye hızlı trenin neden gelmediğini” sordu. “Kayseri’ye yıllardır hayal satılıyor” diyen Arık, “Geçen yıl yine bu tarihte Plan Bütçe Komisyonunda Sayın Bakan Ahmet Arslan’a, Kayseri- Ankara arasındaki hızlı tren projesinin ne aşamada olduğunu sorduk.  Sayın Bakan’da ‘Proje bitti yapım ihalesine çıkacağız’ dedi. Hani nerede ihale? Eğer Kayseri’de kendini değil de kentini düşünen milletvekilleri olmuş olsaydı, hızlı tren on kez gelmiş olurdu. Sayın Bakanım ilk kez de size soruyorum, Kayseri’ye ne zaman hızlı tren gelecek?” diye sordu.

 

 

 

 

 

 

 

Hızlı tren meselesi Kayseri gündeminden düşmüyor. İktidar partisi  temsilcileri farklı tarihlerle dikkat çekerken,  gündemden düşmeyen konuyu Meclis’te muhalefet milletvekilleri de sık sık dile getiriyor ver buldukları  fırsatlarda konuyu ilgili Bakanlar’a iletiyor.

 

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ile CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık,  hızlı tren konusunu bir kez daha Meclis’te gündeme getirdiler.

 

“MEYDAN’DA SÖZ VERİLDİ, AMA ELLE TUTULUR ADIM ATILMADI”

 

 Plan ve Bütçe Komisyonunda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Milletvekili Baki Ersoy,  “2007 yılının Mayıs ayından itibaren Kayseri gündemini meşgul eden Hızlı Tren meselesi aradan 11 yıl geçmesine rağmen çözülememiştir. 2011 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ve dönemin bakanları tarafından gündeme getirilen hızlı tren hala şehrimize gelememiştir. Bununla birlikte 2018 yılında ön ihalesi yapılmasına rağmen hızlı trenin Kayseri etabı hala proje olarak tanımlanmaktadır. Kayseri’de yıllardır gündemde olan, iktidarın yaptığı  Meydan mitinglerinde de söz verilen ama yıllardır bir türlü elle tutulur, gözle görülür adımı atılmadığı için muhalefet tarafından eleştirilen  Yerköy-Kayseri arasında, yaklaşık 140 km uzunluğunda 250 Km/saat işletme hızlı yüksek standartlı çift hatlı demiryolu hattının yapım ihalesi için 28 Mart 2018’de 16 firma teklif vermiştir. Sanırım henüz o inceleme bitmedi. Zira hem Bakan Özhaseki, hem de AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş ihale sürecinin ağustosta tamamlanacağını ve eylülde de temel atılacağını söylediler. Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan da 2018 yılı haziran ayında Kayseri meydanında 2020 yılında YHT işinin tamamlanacağını söyledi. Yılan hikayesine dönen hızlı tren projesinin bir anda önce Kayseri kazandırılmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

ARIK: KARAYEL’İN OĞLU 3 KEZ MİLLETVEKİLİ OLDU AMA HIZLI TREN YOK

 Bir süre önce Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a da konuyla ilgili soru yönelten CHP Milletvekili Çetin Arık, bu kez de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’a hızlı treni sordu.

Plan, Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerde, “Hükümet tam 17 yıldır Kayseri’ye hayal satıyor” diyen Arık, şu ifadeleri kullandı,  “Olduydu, olacaktı, proje aşamasındaydı, ihale aşamasındaydı… Kayserimiz’e hayal satılıyor. Bakın geçen yıl yine bu tarihte plan Bütçe Komisyonunda Sayın Bakan Ahmet Arslan’a, Kayseri- Ankara arasındaki hızlı tren projesinin ne aşamada olduğunu sorduk.  Sayın Bakan Arslan da ‘proje bitti yapım ihalesine çıkacağız’ dedi. Hani nerede ihale? Üzerinden tam 1 yıl geçti. 24 Haziran seçimleri öncesinde Sayın Cumhurbaşkanı Eylül ayında temelinin atılacağını söylemişti. Hani nerede temel sayın Bakan? Tulumbada para da bitti. Bu gidişle temel atılacağı da yok. Eğer Kayseri’de kendini değil de kentini düşünen milletvekilleri olmuş olsaydı, hızlı tren on kez gelmiş olurdu. Çok iyi hatırlıyorum AKP Milletvekili Sayın Yaşar Karayel, ‘Kayseri -Ankara hızlı tren ihalesinin taa 2015’lerde yapılacağını’ söylemişti. 2018 yılı bitiyor, aradan 4 yıl geçmiş, Sayın Yaşar Karayel’in oğlu Kayseri’den 3 kez milletvekili seçilmiş, ama ortada hala hızlı tren yok. Sanki Kayseri- Ankara hattı yapılmışta şimdi de Kayseri – Antalya hızlı tren hattı hayali satılmaya başlanıyor. Bakalım bu hayali kaç yıl satacaklar? Bu hayalle kaç yıl daha oyalayacaklar? Şimdi yerel seçim yaklaşıyor ya yerel medyada boy boy hızlı treni anlatmaya devam edecekler. Sayın Bakanım ilk kez de size soruyorum; Kayseri’ye ne zaman hızlı tren gelecek?”