MHP Milletvekili: Yıkılıyor! Bir şey yapacak mısınız?

MHP Milletvekili İsmail Özdemir, yıkılma tehlikesi bulunan tarihi medreseyi Bakan'a sordu…

MHP Milletvekili: Yıkılıyor! Bir şey yapacak mısınız?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  MHP Milletvekili İsmail Özdemir, Hoca Hasan Medresesi için harekete geçti. Selçuklu Dönemi'nin ilk medresesi olarak ifade edilen tarihi medreseyi Kültür ve Turizm Bakanı  Mehmet Nuri Ersoy’a soran Özdemir, yapının turizme kazandırılmasını istedi.

Kayseri’de zaman zaman gündeme gelen Hoca Hasan Medresesi ile ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)  Başkanlığına, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi veren MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, sorularına yanıt istedi. 
YIKILMA TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA
Kayseri Kocasinan ilçesine bağlı Hacı Saki Mahallesi'nde bulunan ve bilinen tarihiyle Selçuklu Dönemi'nin ilk medresesi olan Hoca Hasan Medresesinin harabe durumda olduğuna dikkat çeken Özdemir, “Selçuklu Sultanı 2'nci Kılıç Arslan'ın oğlu ve Kayseri Emiri Nureddin Sultanşah'ın veziri Hoca Hasan tarafından 1193 'te yaptırılan ve içinde cami, hayır kurumu ile hanın yer aldığı medrese, bakımsızlıktan yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır.  Bu kapsamda; Hoca Hasan Medresesi Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültürel Yapı Envanterinde bulunmakta mıdır?  Kayseri tarihi için önemli bir dönüm noktası olan anılan yerin restore edilerek kültür turizmine kazandırılması yönünde bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır?