MHP Milletvekili Ersoy: Vatandaş af bekliyor!

 MHP Milletvekili Ersoy: Vatandaş af bekliyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, ekonomik sıkıntı içerisinde olan firmaların cari hesaplarını düzeltmek için Hazineden uygun yollu yeni bir yapılandırılma çıkarılmasını beklediklerini belirterek,  vergi affı çağrısı yaptı. Ersoy, “Aksi takdirde yapılan incelemelerde firmalarımız vergi cezalarıyla karşı karşıya kalacaklardır, bu da maalesef çoğu firmanın zarar etmesine neden olacaktır” dedi.

“VATANDAŞ YAPILANDIRMA BEKLİYOR”

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) parti grubu adına söz aldı. Konuşmasında yaşanan ekonomik sıkıntılara değinen Ersoy, acil bazı düzenlemelerin gerekli olduğunu dile getirdi.  Ersoy, “Ekonomik anlamda dalgalanmalar yaşadığımız bugünlerde özellikle de birçok iş yerinin evden çalışma sistemine geçmesiyle birlikte maalesef işsizlik bir sorun hâline de gelmeye başlamıştır. Covid-19 döneminde firmalar bilanço ve mizanlarında maalesef sıkıntı yaşamaktadırlar. Bu bilanço ve mizanların düzeltilmesi için hem kasa affı hem de matrah artırımı, bize göre, yapılması gerekmektedir. Firmalar bozulan stoklarını, işletmelerinden çeşitli nedenlerle çekmek zorunda oldukları kasa mevcutlarını ve ortaklar cari hesaplarını düzeltmek için Hazineden uygun yollu yeni bir yapılandırılma çıkarılmasını beklemektedirler. Aksi takdirde yapılan incelemelerde firmalarımız vergi cezalarıyla karşı karşıya kalacaklardır, bu da maalesef çoğu firmanın zarar etmesine neden olacaktır. Gelir ve kurumlar vergisi mükellefleri işletmelerinde mevcut olduğu hâlde kayıtlarında yer almayan emtia, makine, teçhizat ve demirbaşları da envanterlerine ekleyebilmek için bu affı vatandaşlarımız beklemektedir. Yapılacak vergi affı ve matrah artırımları ülkemizdeki işletmelerin sigortası olacaktır. En kısa sürede uygulamaya konulmasıyla ilgili de vatandaşlarımızdan tarafımıza yoğun bir talep vardır” diye konuştu.

“ÇİFTÇİLER DE BEKLENTİ İÇİNDE”

Konuşmasında Kayseri’deki  çiftçilerin sorunlarından da bahseden Ersoy, Kayseri’deki çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankasından kullandıkları kredilerin yapılandırma kapsamına alınmasını beklentisi içerisinde olduklarını dile getirdi. Bu konuda da gerekli düzenlemenin yapılması gerektiğini ifade eden MHP Milletvekili Ersoy, şunları söyledi: Bunun yanında, yine çiftçilerimiz için tarımsal sulamada kullandıkları elektrikle ilgili faturalarında indirim yapılması ya da sulu tarım yapan çiftçilerimize destek verilmesi de uygun olacaktır diye düşünüyoruz. Ayrıca, 16 polar şeker pancarı alım fiyatı 336 TL olarak açıklanmıştır. Girdi maliyetlerini de göz önünde bulundurarak pancar üreticisi mutlaka desteklenmelidir” dedi.