MHP Milletvekili Ersoy'un açıklamaları ittifakı böldü mü? Çopuroğlu'dan Ersoy'a destek!

MHP Milletvekili Baki Ersoy'un, 'Kayseri hak ettiği yatırımları almıyor' sözüne Cumhur ittifakı ile Başkanlarından ortak tavır. MHP İl Başkanı Serkan Tok, 'Biz gündeme gelmesi gereken konuları işbirliği yaparak, gündeme taşıyoruz' derken AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ise 'Kayserili işini bilir diye bizi geçmişte yaftalamışlar' diyerek Ersoy'un söylemleri ile ilgili çarpıcı ifadeler kullandı.

MHP Milletvekili Ersoy'un açıklamaları ittifakı böldü mü? Çopuroğlu'dan Ersoy'a destek!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un, “Kayseri hak ettiği yatırımları almıyor” açıklaması ile ilgili olarak, dikkat çeken açıklamalar yaptı. “Hep ister modda olmamız şart” diyen Çopuroğlu,  Ersoy'a destek çıkarak, “Bu yöndeki sözler Kayseri’nin gelişmesine katkı sağlayacak önemli bir hedeftir. Göreve geldiğimizde Kayserili işini bilir değil, Kayserili işini takip eder dedik ve bu şekilde çalışıyoruz” dedi.
“BU ŞEKİLDE HÜKÜMETE DUYURUMUZU YAPTIK”
MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok ise bu gibi konuları gündeme getirirken AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ile sürekli görüş alışverişinde de bulunduklarını söyledi. Daha önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan gelmeden önce gündeme getirilmesi gereken konuları basın yoluyla gündeme getirdiklerini söyleyen Tok, “Şaban Başkan ile biz bu konuları istişare yapıp, gündeme taşıyoruz. Bu şekilde hükümete duyurumuzu yaptık. Biz de üzerimize düşeni yapıyoruz, AK Parti il teşkilatı da yapıyor. Bu kapsamda Baki Bey’in söylediklerine de katılıyorum, Şaban Başkanım da katılıyor” diye konuştu.


“CUMHURBAŞKANI GELMEDEN ÖNCE DE ŞABAN BAŞKANLA İSTİŞARE YAPTIK VE SORUNLARI GÜNDEME GETİRDİK”
MHP İl Başkanı Serkan Tok, “Baki Bey’in söyledikleri Cumhur ittifakını bağlar, çünkü o aynı zamanda ittifakın vekili. AK Parti’de aynı düşünür. Dile getirmesinde haklılığı, kararlılığı var. İttifak olarak düşündüğünüzde Cumhur ittifakını bağlar. Örneğin ben Cumhurbaşkanımız gelmeden önce Şaban Başkan ile görüştüm. Çünkü Cumhurbaşkanı Kayseri’ye gelmeden önce İletişim Başkanlığı gelir, şehirde nabzı tutar, gazetelere, köşe yazılarına bakarlar. Ben de Şaban başkanımıza böyle bir şey düşünüyorum, Kayseri’de gazeteci arkadaşlar da tahminen şu soruları yönetecekler, işte ‘hızlı tren istiyoruz’ vs. ‘Tabi biz de aynı şeyi düşünüyor ve iletiyoruz’  dedi. Bunları da söyledik ve gazetelerde bu talepler çıktı. Başkanımızı bu konuda bilgilendirdim. Başkanımız da görevini yaptı, bizler de görevimizi yaptık. Bu yolla hükümete olan duyurumuzu yapmış olduk. Bu devlet sistemi var. Bu devlet sistemi içinde üzerimize düşeni söyleriz. Ben bu konuları istişare ederek söylüyorum, cumhurbaşkanı gelmeden önce bilgi verdi, bana sorulacak soruları tahmin diyorum bunlar gazeteler çıksın, Cumhurbaşkanı önüne iletişim başkanlığı sunar” diye konuştu. 
“KAYSERİLİ İŞİNİ BİLİR DİYE BİR SÖZ TUTTURMUŞLAR…”
AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu da, “Kayserili işini bilir” sözüne tepki göstererek, “Kayserili işini bilir diye tutturmuşlar, yaftalamışlar. Her platformda Kayserili işini bilir! Biz göreve geldiğimiz de dedik, artık Kayserili işini bilirden, Kayserili işini takip eder moduna geçmemiz lazım. Biz kendi kendimize yeteriz dediğimizde hiçbir zaman aklımıza bir şey gelmez. İşin başında biri olsa bir Bakan, Kayserili halleder der. Bu söz üzerimize yapışmış, daha önce söylemişler” şeklinde konuştu.