MHP Milletvekili Ersoy: İşçi kardeşlerimiz geçim kaygısı yaşamasın!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, geçici orman işçilerinin kadroya alınması için Tarım ve Orman Bakanlığına soru önergesi verdi.

MHP Milletvekili Ersoy: İşçi kardeşlerimiz geçim kaygısı yaşamasın!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, “Geçici Orman İşçisi olarak çalışan emekçi kardeşlerimizin 12 ay boyunca istihdam edilmelerini hem ormanlarımızın güvenliği hem de kardeşlerimizin geçim kaygısı yaşamaması açısından önemsiyoruz. Konu ile ilgili çalışmalarımızı başlattık. Takipçisiyiz” dedi.
Ormanların devamlılığının önemine değinen Ersoy, “Özellikle son yıllarda küresel ısınmanın etkisiyle yeniden şekillenen iklim şartları ile birlikte 12 ay boyunca orman yangını riski devam ettiğini göz önünde bulundurduğumuzda orman yangınları ile mücadelede canla başla çalışan orman işçilerimizin kadroya geçmelerinde fayda olacağı görülmektedir” diye konuştu. 
Ersoy, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den şu sorularına yanıt istedi: Türkiye genelinde orman işçisi olarak çalışmakta olan orman personelinin yüzde kaçı kadrolu çalışandır. Kayseri ilinde orman işçisi olarak çalışmakta olan kadrosuz personel sayısı nedir? Orman yangınlarıyla mücadelenin yanı sıra, tel çekimi, damgalama, ağaçlandırma, sevkiyat, banket yapımı gibi işleri de icra eden yaklaşık 8600 işçinin kadroya alınması planlanmakta mıdır?