MHP Milletvekili Ersoy'dan 'Kürdistan' tepkisi!

İçişleri Bakanlığı'nın komisyondaki bütçe görüşmelerinde dikkat çeken tartışmalar yaşandı. MHP Milletvekili Baki Ersoy, konuşmalarında 'Kürdistan' ifadelerini kullanan HDP'li vekillere sert tepki gösterdi. Ersoy, 'Türkiye Cumhuriyeti devletinin ekmeğini yiyip 'Kürdistan' diyen kim varsa vatan hainidir, bunu böyle bilinmesini istiyorum' dedi. Ersoy'a yanıt veren HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, 'Erdoğan'a söyle, Erdoğan diyor' ifadelerini kullandı. Diğer yandan Ersoy ile CHP'li Engin Özkoç arasında da Bakan Süleyman Soylu tartışması yaşandı. Özkoç, Ersoy'a, 'Soylu'yu neden bu kadar savunduğunu' sordu.

MHP Milletvekili Ersoy'dan 'Kürdistan' tepkisi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda devam eden İçişleri Bakanlığı'nın bütçe görüşmesinde “Kürdistan tartışması” yaşandı. MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, komisyonda yaptığı konuşma da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya destek verirken “Allah gücünüze güç katsın. Unutmayın ki arkasından 40 köpek havlamayan kurt, kurt değildir. Biz sizleri seviyor ve destekliyoruz.” diye konuştu. Ersoy ayrıca “Türkiye Cumhuriyeti devletinin ekmeğini yiyip "Kürdistan" diyen kim varsa vatan hainidir, bunu böyle bilinmesini istiyorum” dedi. 
ERSOY: BİZLER SOYLU’YU SEVİYOR VE DESTEKLİYORUZ
Sayın Bakanım, kıymetli Bakan Yardımcılarımız, çok kıymetli Komisyon üyelerimiz, milletvekillerimiz, basınımızın güzide temsilcileri; hepinizi saygılarımla selamlıyorum.
Sayın Bakanım, temel hak ve hürriyetleri esas alarak iç güvenlik, kıyı ve kara sularının emniyetini sağlama, etkili sınır yönetimi ve güvenliği, göç politikaları oluşturma, kamu hizmetlerinin koordinasyonu ile etkin il ve ilçe yönetimini tesis etme, afetlere dirençli toplum oluşturma, nüfus ve vatandaşlık hizmetlerini sunma ve sivil toplumu destekleme görevlerini insan odaklı ifa etme gibi misyonu ve görev tanımı oldukça kapsamlı olan devletimizin kalesi, İçişleri Bakanlığımızın yıkılmaz, boyun eğmez, sarsılmaz Bakanı oluşumuzdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti devleti, 15 Temmuz FETÖ'cü hain işgal girişimiyle birlikte çok ciddi tehditlerle karşı karşıya kalmıştır. İç ve dış düşmanlar, o hain geceyle birlikte ellerini ovuşturup yıkılmamızı beklerken karanlık gecede parlayan bir hilal gibi doğan Cumhur İttifakı ve ardından yapılan seçimlerle birlikte yeni Hükûmet ve Kabinemiz düşmanlarımızın hayallerini yerle yeksan etmiş, geriye sadece Ay'a karşı uluyan kirli çakallar kalmıştır.
Sayın Bakanım, sizlere teşekkür ediyorum. Ülkemiz son üç yılda 1940'tan bu yana en çok doğal afetin meydana geldiği yılları yaşamaktadır. Elazığ, Malatya, İzmir, Erzurum depremleri; Kastamonu, Rize, Artvin, Sinop, Bartın sel felaketleri; doğal afet olarak adlandırılan fakat kendilerine "ateşin çocukları" diyen bir grup soysuz PKK'lının sebep olduğu orman yangınları; küresel bir felaket olan Covid-19 salgınının açtığı yaralar ve tüm bunların karşısında dağ gibi duran bir devlet ve gecesini gündüzüne katan bir Bakan; emekleriniz çok değerli, sağ olun, var olun, sizlere teşekkür ediyoruz.
Bugün sunumunuzda kadına yönelik şiddete yönelik çalışmalarınızdan bahsederken "1 sayısına bile tahammülümüz yoktur." dediniz. Türk töresinde ve İslamiyet'te her zaman ayrı bir yeri olan kadınlarımıza karşı şiddete aman vermemek için gösterdiğiniz mücadele ve az önce değindiğim cümle bizler için çok kıymetlidir. Tarihte bilinen en eski Türkçe kaynak olan Orhun Yazıtları'nda "Tanrı, Türk milleti yok olmasın diye babam İlteriş Kağan ile anam İlbilge Hatun'u yükseltti." ifadesi Türk kültüründe kadının siyasi ve toplumsal değerinin ne kadar yüksek olduğunu göstermektedir. Yine, aynı şekilde, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (SAV) "Cennet, analarımızın ayakları altındadır." Hadisi şerifi kadına karşı şiddetle mücadelede ne kadar hassas davranılması gerektiğine dair bir kılavuz olmaya yetecektir.
Bu doğrultuda, şiddeti oluşmadan önlemek adına geliştirdiğiniz ve geçtiğimiz haftalarda İtalya'da Akdeniz Parlamenter Asamblesi tarafından ödüle layık görülen KADES uygulamasını hayata geçirdiğiniz ve ismini dahi söylemekten ar edeceğim mücadelemize katkı sunduğunuz için sizlere minnettarız.
Sayın Bakanım, trafik kazaları maalesef ki birçok ocağı söndürdü, birçok ailenin yüreğine ateş düşürdü. Bu kapsamda yürüttüğünüz faaliyetler doğrultusunda, AR-GE ve hizmet içi eğitim çalışmaları, personel atamaları ve denetimler sayesinde ülkemizin artan nüfusu ve artan trafik kapasitesine rağmen trafik kazalarında gözle görülür bir düşüş yaşanmaktadır. Bu anlamda, verdiğiniz emeklerden dolayı da şükranlarımızı sunuyoruz.
Sayın Bakanım, dünya gençliğinin başındaki tartışmasız en büyük tehlike olan uyuşturucu sorunuyla mücadeleniz göz doldurmaktadır. Türkiye, tarihinin en büyük uyuşturucu mücadelesini yaptığınız 2019 yılında dünya genelinde yakalanan eroinin yüzde 21'inin Türkiye'de ele geçirilmesini sağladığınız ve sadece bu yıl içinde 183 bin uyuşturucu operasyonu düzenlediğiniz, zehir tacirlerine nefes aldırmadığınız için de sizlere minnettarız. Sayın Bakanım, sizlere yüzlerce, binlerce kez teşekkür ediyorum ki duruşunuzla, tavırlarınızla, yaptıklarınızla ve sadece varlığınızla bile salonlardaki, sokaklardaki, dağlardaki, vatan hainlerini tir tir titretiyorsunuz. Bin yıllık kardeşlik üzerine tohumları sınır ötemizden serpilmiş terör zehrini, sokaklarımıza korku salanları, dağlarımızı işgal eden lağım farelerini, şubelerini sınırlarımızın diğer uçlarını açan çıngıraklı yılanları, inlerinden, kanalizasyonlarından ettiğiniz için size minnettarız. Kandil'den güney sınırı boyunca Akdeniz'e kadar aşmayı arzu ettikleri terör koridorlarını, küstahça sınırlarımıza kadar dayanan DEAŞ'ı kendi kazdıkları hendeklere bir bir gömmekte olduğunuz için, PKK ve iş birlikçilerinin sinir uçlarına dokunduğunuz ve varlığınızla rahatsız ettiğiniz için sizlere minnettarız; Allah gücünüze güç katsın. Unutmayın ki arkasından 40 köpek havlamayan kurt, kurt değildir. Biz sizleri seviyor ve destekliyoruz.
'MHP TABANI SÜLEYMAN SOYLU'DAN RAHATSIZ DEĞİL'
Biraz önce bir hatip ‘Milliyetçi Hareket Partisinin tabanı da Süleyman Soylu'dan rahatsız.’ dedi. Buyursunlar, sokağa gelsinler, bizlerle gezsinler rahatsız mı, değil mi, neler söylüyorlar hep birlikte dinleyelim. Biz sokaklardayız, biz halkın içindeyiz ve bu halkın neler söylediğini çok iyi biliyoruz
ERSOY’DAN, ÖZKOÇ TEPKİSİ
CHP Grup Başkanvekili Sayın Engin Özkoç’a da tepki gösteren Ersoy, “Sosyal medya algılarına aldanarak, sosyal medyada yazan iddialara dayanarak, burada o birtakım iddiaların arkasına sığınarak bütçe görüşmelerinde, bu müzakerelerde fikir beyan etmeyi de ben doğru bulmuyorum. Sadece sosyal medya üzerinden böyle bir saldırıya geçerseniz eğer herkes her şeyi söyler. Sizin hakkınızda da iddialar var” dedi.
Özkoç da Ersoy’un bu yöndeki sözlerine “Belgeli, belgeli” yanıtını verdi.
ÖZKOÇ: NEDEN BU KADAR SAVUNUYORSUN?
Özkoç, daha sonra Ersoy’a, Bakan Süleyman Soylu’yu neden bu kadar savunduğunu sordu. 
Ersoy: Bir iddianın arkasından gidip de sabahtan beri burada Sayın Bakanım cevap verecektir. 5 tane konu başlığını geçmeyen cümleleri birer birer bütün milletvekili arkadaşlarımız söylediler...
Özkoç: Sen niye savunuyorsun bu kadar?
İkili arasındaki karşılıklı atışma bir süre devam etti.
ERSOY: KÜRDİSTAN DİYE BİRŞEY YOKTUR, TÜRK KÜRT KARDEŞTİR
Komisyon toplantısında MHP Milletvekili Baki Ersoy, “Kürdistan” ifadelerine de sert tepki gösterdi. HDP’li vekillere tepki gösteren Ersoy, şu ifadeleri kullandı: Ayrışma dilinden konuşuyorlar ve sürekli sanki bizim Kürt kardeşlerimizle bir problemimiz varmış gibi algı yaratmaya çalışıyorlar. Bakın, arkadaşlar, Kayseri'de 55 bin Kürt kardeşimiz var. Bunları size kabile kabile tek tek sayarım, mahalle mahalle sayarım nerede oturduklarını. Düğünlerine gidiyoruz, cenazelerine gidiyoruz; kız almışız, kız vermişiz, akraba olmuşuz, hısım olmuşuz ama hiçbir zaman hasım olmamışız. Bu dili kullanmak doğru değil. Geçmişte de söyledim aynı şeyi: Türk-Kürt kardeştir, ayrım yapan da kalleştir. Bunu söz olsun diye söylemiyorum ama bizim sıkıntımız, bizim mücadelemiz, bizim ortaya koymuş olduğumuz tavır PKK'nın siyasi uzantılarıyladır. PKK'ya "terör örgütü" diyemeyenlerin burada demokrasiden bahsetmesi, insan haklarından bahsetmesi, kadın cinayetlerinden bahsetmesi samimi değildir; bunu böyle konuşmamak gerekiyor.
Bakın, burada diyorsunuz ki, Garo Paylan geliyor, sürekli diyor ki: "Basın olsun burada." Eğer burada basın olsun, Türk milleti bizi izlesin, yemin ediyorum, bu müzakerelere güler, biliyor musunuz, şu konuştuğumuz işlere güler. Onun için, herkes üslubuna dikkat etmeli.
Ayrıca, bir şeyin altını çizmek istiyorum: Türkiye Cumhuriyeti devleti sınırları içerisinde kürdistan diye bir yer yoktur, kürdistan diye bir yer yoktur, bunun da altını çiziyorum. Bu dili kullanmayın, bu doğru değildir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin ekmeğini yiyip "kürdistan" diyen kim varsa vatan hainidir, bunu böyle bilinmesini istiyorum. 
PAYLAN: ERDOĞAN’A SÖYLE, ERDOĞAN DİYOR
Ersoy’un, Kürdistan tepkisine yanıt veren HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, “Erdoğan’a söyle, Erdoğan diyor” ifadelerini kullandı. Komisyon toplantısında  MHP’li vekillerle, HDP’li vekiller arasında tansiyon da yükseldi.