MHP Milletvekili Ersoy'dan dikkat çeken çıkış: Bozkurdu kemik ile aldatamazsın

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor olağanüstü kongresinde yaptığı konuşmanın ardından bu kez sosyal medyadan dikkat çeken bir çıkış yaparak, 'Bozkurdu kemik ile aldatamazsın' dedi. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

MHP Milletvekili Ersoy'dan dikkat çeken çıkış: Bozkurdu kemik ile aldatamazsın
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor’un dün yapılan olağanüstü kongresinde gündeme taşıdığı konuyu bu kez de sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla sürdürdü. Ersoy paylaşımında şu ifadeler yer verdi: 
‘Geçtiğimiz günlerde paylaştığım bir yazıdan dolayı beni seven veya sevmeyen birçok kişinin farklı farklı yorumlar yaptığına şahit oldum. Bu yazıyı kaleme aldığımdan şu ana kadar bekleyerek herkesin düşüncesini öğrenmek istedim. Bazı dostlarım “Bu tavır gecikmiş bir tavır oldu. Keşke daha önce haklı olduğun bu tavrı ortaya koysaydın.” dediler. O dostlarıma tebessümle söylediğim ilk söz ‘Hızlı koşmak beygirlerin işidir. Dava adamları her zaman hamle için doğru zamanı beklerler’  oldu. Geçmiş yıllardan beri gözümüzde büyüttüğümüz insanların büyük kalmasını istediğimiz için biraz daha beklemenin doğru olacağını düşünmüştüm. Dost bulmak varken düşmanı ne yapayım düsturuyla hareket ettiğim için hep sabırlı davrandım ancak bizi seven, bize inanmış arkadaşlara kapı arkalarında menfaat önerilmesi ise bardağı taşıran son damla oldu. Bu hatayı yapanlar şu gerçeklikten uzak kimselerdi. ‘Bozkurdu kemik ile aldatamazsın’  sözü ben ve beraber hareket ettiğim arkadaşlarımın sarsılmaz düsturudur. Biz yola çıktığımız arkadaşlarımızla ilk önce şu karar üzerinde mutabık kaldık. Doğru yolda yürüyebilmemiz için önce yanlış insanların üzerini çizmeliyiz. Geçmişte üzeri çizilenler bir kemiğe ruhunu teslim eden kurt görünümlü köpeklerdi. Şu an beraber hareket ettiğimiz arkadaşlarımızın hepsi gerçek birer bozkurttur. Hiçbir menfaate kendilerini asla satmazlar. Vefalı davranan tüm dostlarımız bilir ki biz, bize yardım edeni asla yarı yolda bırakmayız. Bu vefalı dostlarımızla beraber ortaya koyduğumuz net tavır şudur. Hiçbir zaman ben bıktım deme hakkımız yoktur. Bıkabiliriz ama asla vazgeçemeyiz. Kimseyi yarı yolda bırakamayız. Bu ahdımız bizim bahtımız olacak. Canlarımız, mallarımız ise inandığımız Türk İslam davasına feda olacak.’ 

Çukura itilmeye layık olanlar

Ersoy’un konuşmasında, ‘Geçtiğimiz günlerde paylaştığım bir yazıdan dolayı beni seven veya sevmeyen birçok kişinin farklı farklı yorumlar yaptığına şahit oldum.’ sözleriyle hatırlattığı paylaşımının, ‘Çukura itilmeye layık olanlar’ başlığı ile yaptığı paylaşım olduğu tahmin ediliyor. Sadece Kayseri değil, Türkiye gündemini de meşgul eden paylaşımında ise Ersoy şu ifadelere yer vermişti: 
‘Öğrencilik yıllarımdan beri aşina olduğum, bir parçası olmaktan onur duyduğum Kayseri’nin güzel sokakları bazı kötü kalpli, yılan dillilerin fısıltılarıyla kirletilmek istenmekte. 
Farklı dünya görüşlerine sahip olan Kayseri’deki yaşça büyüklerime dahi saygı göstermeyi kendime şeref kabul ettim çünkü büyüklerin, gençlerin yolu açık olsun, kolay olsun diye rehberlik eden kişiler olduğuna her zaman inanmak istedim. Oysaki bu günlerde onların, bizim yani tüm Kayseri’deki gençlerin yolunu açmaktan ziyade çukurlar ve tuzaklar kurduklarını ne yazık ki geç de olsa öğrendim. 
Kendini Kayseri’nin sahibi olarak gören bu kişilere söyleyeceğim tek söz, doğru koşullarda verdiğimiz bu mücadeleyi sahip oldukları çirkinliklerle asla örtemeyecekleridir.
Bir büyüğümün geçmişte bana verdiği şu nasihatin ne kadar değerli olduğunu şu anda çok daha iyi anladım. Bana şöyle demişti: “Büyüklerine saygı göstermelisin, onlar yolun kolay olsun diye senin için yolu açarlar. Fakat onların çukura düştüklerini görürsen ne yapman gerektiğini şimdiden öğrenmelisin.”
Gecemizi gündüzümüze katarak verdiğimiz bu mücadeleye eleştirecek hiçbir şey bulamayıp sadece bu adam Kayserili bile değil diyerek arkamdan konuşmayı, daha doğrusu kendinizi küçültmeyi ne zaman bırakacaksınız? 
Heyecanınızı kaybetmişsiniz. Kapalı kapılar ardında dedikodu yapmaktan bir adım ileri gidemeyen aslında zavallı kişilersiniz. Biz Kayseri gençleri olarak tarihin kaydettiği her büyük başarının heyecanın zaferi olduğunu biliyoruz. 
Dedikodularınızla heyecanımızı bitiremezsiniz. Bu şekilde davranmaya devam ederseniz Kayseri’nin şanlı geleceğine bizimle beraber asla yürüyemeyeceksiniz. 
Şunu asla unutmayın: Bizim gibi dava adamları bize sıkıntı yaşatan şartları melanet bucağı değil, ana kucağı olarak kabul ederiz. 
Yazımın başında da belirttiğim gibi, layık olmayanların çukura nasıl itileceğini bir büyüğümün bana verdiği nasihatten anlamıştım. Bizler başarının şerefini paylaşmayı en iyi bilenlerdeniz. Ancak bu alçakgönüllü tavrımızı saflık olarak görenleri ise tek hamlede layık oldukları çukurun içine atmayı herkesten de iyi biliriz.’