MHP milletvekili Bakan'dan net cevap alamadı!

MHP'li vekil sordu, ama Bakan Karaismailoğlu net cevaplar vermedi. Konu hızlı tren...İşte yanıtsız kalan Kayseri soruları…

MHP milletvekili Bakan'dan net cevap alamadı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren Projesi'nin ne durumda olduğunu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na sordu. Bakan, daha önce olduğu gibi merakla beklenen bu projeye de yine benzer cevabı verdi:  Yatırım programına alınması planlanıyor.
 MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren Projesi'ni yeniden gündeme taşıdı. Yılan hikayesine dönen projeler arasında yer alan konuyu Özdemir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na sordu.
Bakan Karaismailoğlu, Özdemir’in yönelttiği sorulara net cevap vermekten kaçınırken, “Yatırım programına alınması planlanmaktadır” yanıtını verdi.
ÖZDEMİR, SORULARINA YANIT ALAMADI!
2020 yılında yönelttiği soru önergesine verilen yanıtı da hatırlatan Özdemir, “Projenin 2021 yılı etüt-proje işleri ödeneği ne kadardır? Bakanlığınızın konuya ilişkin görüşü ve 2022-2023 yılları programı nasıldır?” gibi soruları yöneltti, ancak bu sorulara cevap alamadı. Özdemir, soru önergesinde “Etüt proje çalışmaları kapsamında; ‘149 km'lik Kayseri-Aksaray kesiminde % 67, 130 km'lik Aksaray-Konya kesiminde % 96 ve 165 km'lik Seydişehir-Antalya kesiminde de % 90 fiziksel ilerleme sağlanmıştır’ cevabına istinaden, 2021 yılı Ağustos ayı itibariyle etüt proje çalışmaları kapsamında kesimlere göre fiziksel ilerlemeler hangi aşamadadır? ‘Öte yandan, etüt proje çalışmalarının 2020 yılı itibari ile tamamlanarak, projenin yapım olarak yatırım programına alınması için (2021-2023) Orta Vadeli Plan'da teklif edilmesi planlanmıştır.’ cevabı dikkate alındığında etüt proje çalışmaları 2020 yılında tamamlanmış mıdır? Tamamlanmadıysa ne zaman tamamlanması planlamaktadır? Projenin yapım olarak yatırım programına alınması için Orta Vadeli Plan' da teklif edilmiş midir? Edildiyse hangi aşamadadır? Projenin 2021 yılı etüt-proje işleri ödeneği ne kadardır? Bakanlığınızın konuya ilişkin görüşü ve 2022-2023 yılları programı nasıldır?” ifadelerini kullandı ve sorularına yanıt istedi.
BAKAN NET CEVAP VERMEDİ: PROJE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR, YATIRIM PROGRAMINA ALINMAIS PLANLAIYOR”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, MHP’li Özdemir’in yönelttiği sorulara şu cevabı verdi:Kayseri-Aksaray-Konya-Antalya arasında yapılması planlanan 200 km/s hıza uygun hızlı demiryolu hattı projesinde; Konya-Seydişehir, Aksaray-Konya ve Seydişehir-Antalya kesimlerinde proje çalışmaları tamamlanmış olup, Kayseri-Aksaray kesiminde ise, %75 fiziksel ilerleme sağlanmıştır. Etüt, proje ve fizibilite çalışmalarının tamamlanmasına müteakip yatırım programına alınması planlanmaktadır.