MHP'li vekilin Sarız soruna Emniyet'ten açıklama: Yeni binanın temelinin atılması planlanıyor

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Sarız İlçe Emniyet Amirliği hizmet binasının yetersiz olduğunu belirterek, sorunu Meclis gündeme taşıdı.

MHP'li vekilin Sarız soruna Emniyet'ten açıklama: Yeni binanın temelinin atılması planlanıyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Sarız İlçe Emniyet Amirliği hizmet binasının yetersiz olduğunu belirterek, sorunu Meclis gündeme taşıdı. Emniyet Müdürlüğü  konuyla ilgili bilgi notu paylaştı ve Emniyet binası ile ilgili çalışmanın yapılması planlanan projeler arasında yer aldığı belirtildi.

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir,  Sarız İlçe Emniyet Amirliği hizmet binasının yetersiz olduğu, hizmet binası yapılması için arsa tahsis edildiği, ancak yolunun olmaması nedeniyle yatırım programına alınmadığını söyledi. 'İlçede lojman bulunmadığı bu nedenle personelin 140 km uzaklıktaki Kayseri il merkezine ya da Pınarbaşı ilçesine veya Kahramanmaraş Göksun ilçesine her gün gidiş geliş yaptığı belirtilmektedir” diyen Özdemir, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi. Sarız İlçe Emniyet Amirliği hizmet binasının yetersiz olduğu iddialarının doğru olup olmadığını soran Özdemir, “Bu bina hangi yıl yapılmış ve hizmete girmiştir? Bakanlığınıza bu konuda şikayet ve istek talepleri gelmiş midir? İlçede lojman bulunmadığı iddiaları doğru mudur? Sarız İlçe Emniyet Amirliği hizmet binası yapılması için arsa ne zaman tahsis edilmiştir? Anılan yolun mesafesi ne kadardır? Bu yolun yapılması için gerekli müracaatlar yapılmış mıdır? Personellerin mağduriyetini gidermek ve vatandaşlara daha iyi şartlarda hizmet verebilmek için, tahsisi yapılan arsanın yolunun yapılarak Hizmet binası ve lojmanının yatırım programına alınması için herhangi bir çalışma yapılacak mıdır?'

EMNİYET’TEN BİLGİ NOTU

MHP Milletvekili İsmail Özdemir’in bu yöndeki açıklamalarının ardından Emniyet Müdürlüğünce bilgi notu paylaşıldı. Söz konusu binanın yapımına yönelik imar çalışmalarının başladığı ve 2019 yılı içinde temelinin atılacağı belirtildi.