MHP'li Vekilden 4 katın üzerindeki binalarla ilgili dikkat çeken girişim

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) 4 katın üzerindeki binalarla ilgili dikkat çeken bir kanun teklifi verdi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

MHP'li Vekilden 4 katın üzerindeki binalarla ilgili dikkat çeken girişim
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Son olarak 6 Şubat 2023 yılında meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki depremin yaraları sarılmaya devam ederken, deprem ülkesi olan Türkiye’de özellikle son günlerde yaşanan sarsıntılar vatandaşları endişelendiriyor. 

Hem binlerce vatandaşımızın ölümüne neden olan hem de ekonomik anlamda ciddi hasarlar bırakan deprem konusuna ilişkin Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir harekete geçti. 

Milletvekili Özdemir, Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM), Türkiye’de 1. ve 2. Derecede Deprem Bölgesi’nde bulunan illerde 4 kattan daha yüksek yapılacak olan tüm binalarda depremin şiddetini nötralize eden ‘sismik izolatörlerin kullanılmasının zorunlu hale getirilmesi’ konusunda İmar Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verdi.

Türkiye’nin yıkıcı deprem kuşağında olduğu söyleyen Milletvekili Özdemir, ‘Yenilenen fay hatları haritası ve bilimsel araştırmalarla yapılan olasılık değerlendirmeleri, her an yeni ve tehlike oluşturabilecek sismik aktiviteler yaşayabileceğimiz gerçeğini karşımıza getiriyor. Bu gerçekliğe karşın, depremlere yönelik tamamen dirençli şehirleri ve yapıları oluşturabilmek de mümkün.” dedi.

Söz konusu konunun parti programında da ele alındığını aktaran Özdemir açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Parti programımızda bu durum, ‘Afetlerle Mücadele ve Risk Yönetimi’ başlığıyla ele alınmış, afete maruz kalmadan önce teknik hususların ihtiyaçları karşılayacak biçimde değerlendirilerek, tüm boyutlarıyla önlem alınması gerekliliğiyle vurgulanmıştır.

TBMM’ye sunduğumuz yeni kanun teklifi ile Türkiye’de 1. ve 2. Derecede Deprem Bölgesi’nde bulunan illerimizde, 4 kattan daha yüksek yapılacak olan tüm binalarda depremin şiddetini nötralize eden ‘sismik izolatörlerin kullanılmasının zorunlu hale getirilmesi’ hususunu teklif etmiş bulunuyoruz.”
 

MHP'li Vekilden 4 katın üzerindeki binalarla ilgili dikkat çeken girişimMHP'li Vekilden 4 katın üzerindeki binalarla ilgili dikkat çeken girişimMHP'li Vekilden 4 katın üzerindeki binalarla ilgili dikkat çeken girişim