MHP'li vekil vatandaşı korkutan yolu Bakan'a sordu

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na vatandaşı korkutan o yolu sordu.

MHP'li vekil vatandaşı korkutan yolu Bakan'a sordu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde, Sarıoğlan -Çiftlik Kavşağını sordu. Özdemir, Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesindeki, D260 kodlu Kayseri-Sivas kara yolunun Sarıoğlan Çiftlik kavşağında çok sayıda maddi hasarlı trafik kazalarının gerçekleştiğini, bu kazalarda yaralanmalar ve ölümlerin yaşandığını belirterek, konuyu Meclis gündemine taşıdı.
MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, soru önergesinde, “Sarıoğlan Çiftlik kavşağının; Kayseri - Sivas illerini birbirine bağladığı gibi Çiftlik mahallesinin ilerisinde bulunan, Düzencik, Muratbeyli, Keklikoğlu, Sofu Mahmut Mahalleleri ve Akkışla İlçesiyle, Akkışla’ya bağlı 14 mahallenin daha hem Kayseri, hem Sivas hem de Sarıoğlan merkez ve mahalleleri arasındaki ulaşımı sağlayan bir bağlantı noktası olduğu, çok tehlikeli olan bu kavşak nedeniyle vatandaşlar, her an kaza yaşanabileceği konusunda endişe içerisinde olduklarını ifade ediyor” dedi.
BAKAN’DAN SORULARINA YANIT İSTEDİ
Özdemir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan yönelttiği şu sorulara yanıt istedi: Kayseri - Sivas ve Sarıoğlan - Çiftlik istikametinde seyir eden bütün araçların anılan kavşağa girmeden alt ve üst geçitlerle kesintisiz geçişi konusunda bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır? Bakanlığınızın konuya ilişkin görüşü ve 2021 yılı programı nasıldır?