MHP'li vekil arazinin tamamının satılmasını istedi

MHP Milletvekili Ersoy, mera arazisinin tamamının satılması konusunda yoğun talep olduğunu belirtti.

MHP'li vekil arazinin tamamının satılmasını istedi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN- MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Develi'de 10 bin dönümlük arazinin bin 300 dönümünün satışa çıkarılacağını belirtti. Ersoy, arazinin tamamının satışa çıkarılması için Tarım ve Orman Bakanlığına başvurdu. 

Konuyla ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanı  Bekir Pakdemirli tarafından cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren Ersoy, "Develi İlçemiz, Karacaören Mahallemizde bulunan 10.000 dönüm mera arazisinin, vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep doğrultusunda tamamının satışa çıkarılması ve özellikle de bölge gençlerinin bu arazilerden faydalanması için ilgili bakanlığa soru önergesi verdik" dedi.
BAKAN'DAN CEVAP İSTEDİ
Önergesinde, "Yöre halkının makamımıza yoğun olarak ilettiği talebi arazilerin tamamının satışa çıkarılması ve böylece bölgede yaşayan gençlerin tarıma teşvik edilmesidir" ifadelerini kullanan Milletvekili Ersoy, Bakan Pakdemirli'ye şu soruyu yöneltti ve cevap istedi: Yaklaşık 10 bin dönüm mera arazisinin tamamının satışı noktasında Bakanlığınızca bir çalışma yapılması planlanmaktadır mıdır?

ERSOY BİR SÜRE ÖNCE AKSU İLE BİR ARAYA GELMİŞTİ
Diğer yandan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, bir süre önce Develili Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu ile bir araya gelmişti. Ersoy, görüşmeye ilişkin "Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız, Hemşerimiz Sayın Mustafa Aksu ile Bütçe görüşmelerinde bir araya gelerek Kayseri’deki çiftçilerimizin sorunlarıyla alakalı istişarede bulunduk. Hassasiyetlerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.