MHP'li vekil Kayseri'de yaşanan mağduriyetleri Meclis gündemine taşıdı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, kentte yaşanan taşkın ve sel zararlarını Meclis gündemine taşıdı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

MHP'li vekil Kayseri'de yaşanan mağduriyetleri Meclis gündemine taşıdı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy,  Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya, Kayseri soruları yöneltti ve cevap istedi. Ersoy, vatandaşların yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekti. 

MHP'li vekil Kayseri'de yaşanan mağduriyetleri Meclis gündemine taşıdı

Maddi ve manevi kayıp var

Kayseri'de meydana gelen sel baskınlarının önlenmesi ve yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için Bakan'a, sorular yönelten ve cevapisteyen Milletvekili Ersoy,  Meclis Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, 'Seçim bölgem Kayseri ilinde küresel ısınmanın sebep olduğu mevsim anormalliklerinin de etkisiyle son zamanlarda sık sık taşkınlar meydana gelebilmektedir. Çeşitli ilçe ve mahallelerde meydana gelen bu taşkınlar maddi ve manevi kayıplara yol açmaktadır' ifadelerini kullandı.

MHP'li vekil Kayseri'de yaşanan mağduriyetleri Meclis gündemine taşıdı

Ersoy: Kayseri'de hasar tespit çalışması yapıldı mı?

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı'ya Bakanlığın 2024 yılı içerisinde, Kayseri ve ilçelerinde yaşanan sel durumları ile ilgili hasar tespit çalışması yapıp, yapmadığını sordu. Ersoy, ayrıca konuyla ilgili aciliyeti olan ve ödenek bekleyen işlerin neler olduğunu sordu.

Ersoy, Bakan Yumaklı'dan sorularına yanıt istedi

Milletvekili Ersoy, Bakan Yumaklı'dan şu sorularına yanıt istedi: Kayseri ilinde taşkın önleme projesi yapılan ve ödenek bekleyen işler nelerdir?  DSİ 12. Bölge Müdürlüğüne Ocak 2024'ten itibaren vatandaşlarımız, muhtarlarımız veya çiftçilerimiz tarafından taşkın koruma yatırımları amaçlı kaç adet dilekçe verilmiştir? Bakanlığınızın 2024 yılı içerisinde, Kayseri ve ilçelerinde yaşanan sel durumları ile ilgili hasar tespit çalışması olmuş mudur? Tespit edilmiş maddi kayıp var ise yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi amaçlı bir çalışma yapılmış mıdır? Yeni mağduriyetlerin yaşanmaması için DSİ 12. Bölge Müdürlüğünün talep ettiği meblağ için 2024 yılı yatırım programı çerçevesinde ödenek ayrılması planlanmakta mıdır?
 Taşkın koruma kapsamında projesi yapılan ve ödenek bekleyen işlerle ilgili aciliyet durumuna göre tespit çalışması yapılmış mıdır? Yapıldı ise aciliyeti olan ve ödenek bekleyen işler nelerdir?