MHP'li vekil gündeme taşıdı: 24 TL isteniyor, ama herhangi bir hizmet yok!

MHP Milletvekili Baki Ersoy, Derebağ Şelalesi ile ilgili yaşanan sıkıntıyı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a sordu. Şelaleye giriş ücreti olarak 24 TL'nin alındığını dile getiren Ersoy, 'Bölgedeki lavabolar bakımsız. Bunun yanında talep edilen ücretin karşılığında herhangi bir hizmet yok. Bu giriş ücreti hangi kıstaslara göre belirlenmiştir ve gelir nerelerde kullanılmaktadır?' diye sordu.

MHP'li vekil gündeme taşıdı: 24 TL isteniyor, ama herhangi bir hizmet yok!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına Derebağ Şelalesi’ne yönelik soru önergesi sundu. 
TALEP EDİLEN ÜCRETİN KARŞILIĞINDA HERHANGİ BİR HİZMETİN YOK
Kayseri'nin Yahyalı İlçesine 10 km uzaklıktaki Derebağ’da yer alan Derebağ Şelalesi’nin 15 Km'lik yüksekliği ve yüksek debisi ile bölgenin önemli turistik duraklarından biri olduğunu ifade eden Milletvekili Baki Ersoy, “Özellikle de sosyal medya kullanımının artmasıyla birlikte son dönemlerde fotoğrafçıların, gezginlerin ve yerli yabancı turistlerin durağı olmaya başlayan bölgede, şelalenin giriş ücreti 24 TL olarak belirlenmiştir. Bölgeyi ziyaret eden ziyaretçilerin beyanlarına göre, talep edilen ücretin karşılığında herhangi bir hizmetin olmadığı, tesisteki lavaboların bakımsız olduğu iddia edilmektedir” dedi.
ŞELALEYE GİRİŞ ÜCRETİ HANGİ KISTASLARA GÖRE BELİRLENMİŞTİR?
Ersoy, bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan şu sorularına yanıt istedi:  Bahse konu şelaleye giriş ücreti hangi kıstaslara göre belirlenmiştir? Giriş ücretlerinden elde edilen gelir hangi giderlerde kullanılmaktadır?  Milli parklar, müze ve ören yerleri ücretlerine hangi periyotlarla, hangi oranlarda zam yapılmaktadır?  Türkiye çapında Milli Parklar, müze ve ören yerlerine girişten elde edilen yıllık gelir miktarı ne kadardır?
DERABAĞ ŞELALESİ
Kayseri ili Yahyalı İlçesi Derebağ mahallesinde bulunmakta olup Kayseri il merkezine 93 km Yahyalı ilçe merkezine 10 km uzaklıktadır. Derebağ şelalesi yayvan akışlı kaynak çağlayanlardan biri olup 30 m yüksekliğindedir. İki mağara içinden çıkan temiz ve berrak kaynak suları daha sonra dar bir vadiden akarak Yahyalı’ ya ulaşır. 2011 yılında B Tipi mesire yeri olarak tescil edilmiştir. Orman ve Su İşleri bakanlığının 11.07.2011 tarih ve 903 sayılı olurları ile de Tabiat Parkına dönüştürülmüştür.