MHP'li Vekil bakın Bünyan'da neyin izini sürüyor?

MHP Kayseri Milletvekili Bünyan ilçesi ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un cevaplaması istemiyle dikkat çeken bir soru önergesi verdi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

MHP'li Vekil bakın Bünyan'da neyin izini sürüyor?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Bünyan’da bunan kültürel miraslara adeta kafayı taktı. İlçenin tarihi ve kültürel güzellikleri ile yakından ilgilenen Milletvekili Özdemir, ilçede yaşanan son gelişmeleri vatandaşlardan dinledi. Özdemir ardından, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. 

MHP'li Vekil bakın Bünyan'da neyini izini sürüyor?

Önergesinde Bünyan’ın öneminden bahseden Özdemir, benzerinin sadece Ahlat’ta görülen son derece kıymetli mezar taşlarının varlığının üzerinde durduğu önergesinde mezar taşlarının çeşitli sebeplerle tahribata uğradığını öğrendiğini aktardı. 

Bu çerçevede Özdemir Bakan Ersoy’a şu soruları yöneltti; 

1. Kayseri ili Bünyan ilçesinde Bakanlığınızca tespit edilen ve kaydı yapılan kültürel miraslarımız hangileridir?
2. Bünyan ilçesindeki tüm Türk İslam eserlerinin envanteri bakanlığınızca çıkarılmış mıdır? Bu konuda ilave bir çalışma yürütülecek midir?
3. Bünyan Belediyesi ile bakanlığınızın tarihsel mirasımızın korunması hususunda ortaklaşa gerçekleştirebileceği projeler var mıdır?
4. Bünyan ilçe mezarlığında bulunan tarihi eser statüsündeki mezar taşlarının korunması ve turizme kazandırılması hususunda bakanlığınızca yürütülen bir çalışma var mıdır?
 

MHP'li Vekil bakın Bünyan'da neyini izini sürüyor?

Diğer yandan Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin, Özdemir'e verdiği soru önergesi dolayısıyla teşekkür etti.