MHP'li Vekil arayı bulacak mı?

Kayserispor Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu'na katılan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Milletvekili Ersoy, kulübün eski Başkanı Berna Gözbaşı'ya seslendi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

MHP'li Vekil arayı bulacak mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserispor’un Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu tamamlandı. Kadir Has kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen seçimli olağanüstü genel kurul, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Başkanlığını Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın yaptığı genel kurulda, yönetimin çalışmaları ve faaliyetleri okundu. Kurulda mevcut Başkan Ali Çamlı yeniden başkan seçildi.

Seçimli Olağanüstü Genel Kurula katılan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, önemli açıklamalarda bulundu. Kayserispor'da bir siyaset olmadığını, kendsinin futbola ilgili olduğunu ve çok sevdiğini söyleyen Ersoy, "Olağanüstü Genel Kurul demek, olağanüstü bir durumun hasıl olduğu anlamına geliyor. Buradan çıkan sonuç budur. Yoksa biz 6 ay önce bir genel kurul yaptık. Böyle bir atmosferde, niye böyle bir duruma gelindiğini tartışmak gerekiyor. Ali Çamlı başkanımız 2 tane farklı konudan bahsetti. Birincisi temlik konusu, ikincisi de sponsorlara uygulanan baskı konusuydu. Bunlar çok kıymetli konular. Eğer Kayserispor’u konuşacaksak ve Kayserispor’u ayakta tutacaksak, problemleri çözmek zorundayız. Gönül isterdi ki şehrin kıymetli büyüklerimizle oturup, tartışalım. Burada bir siyaset yok. Ancak siyasetçilerin kendi iç dünyalarında tutkuları ve sevdaları var. Ben örneğin futbolu çok seven bir kardeşinizim. Futbol benim için çocukluğumdan beri bir tutku. Kayserispor’u da çok seviyorum. Sporu da çok seviyorum. Benim ilgi alanım budur. Herkes bir şeyleri konuşurken, dile getirirken, yazarken lütfen önce bilgi sahibi olsunlar, sonra fikir sahibi olsunlar sonra da yazsınlar, çizsinler. Bunda hiçbir problem yok. Ancak bilgi sahibi olmadan hiçbir şeyin sahibi olunmaz. Ali başkanımız diyor ki, ’5 yıl gelirimiz yok’. Belki 5 sene önce gelirimiz yoktu. 5 senedir de gelirimiz yok. Bir kaynak üretmek gerekiyor. Bunun için de oturup, istişare etmemiz gerekiyor. Hepsi bu kadar. Birlikte oturacağız, istişare edeceğiz ve bu konuyu çözeceğiz. ’Kayserispor düşer’ diye düşünen varsa, Kayserispor düşmez. Arabamızı satarız, evimizi satarız, feda ederiz. Ancak Kayserispor’u düşürmeyiz” ifadelerini kullandı. 

'Berna başkanın yatıp, kalkıp dua etmesi gerekiyor'

Kayserispor Kulübünün eski Başkanı Berna Gözbaşı'ya da çağrıda bulunan Milletvekili Ersoy, açıklamalarını şöyle sürdürdü; "Berna başkanın yatıp, kalkıp dua etmesi gerekiyor. Ben olsam öyle yaparım. ’Bu takım lig de kalsın, gelir elde etsin, bende bu gelirden paramı alayım’ diye. Niye temlik var zaten sana geliyor. Biz gelmesinde de bir beyis görmüyorum, yanlış anlaşılmasın. Biz diyoruz ki, ’Kulübe 2 TL geliyorsa, 1 TL sana gelsin, 1 TL kulübe gelsin’ Bunun altyapısını yapalım. Oturalım, konuşalım. Kayserispor hepimizin sevdası. Burada emeği geçen tüm başkanlarımıza ben teşekkür ediyorum. Biz ’Berna başkan para vermedi’ demiyoruz. Ancak ’Paranın alınma yöntemi doğru değil’ diyoruz. Daha doğru bir zeminde oturup, konuşarak, 5 senelik bir plan yapalım. Ancak herkes bir şey söylediği için ve herkes de bir yere çektiği için arada da fitne kol gezdiği için bunu yapamıyoruz. Buradan Berna başkana sesleniyorum. Memduh başkanım, Berna başkanı lütfen davet edin, bizde olalım, olması gereken kişiler olsun. Bunu doğru bir şekilde yönetelim ve bu konuyu kapatalım" diye konuştu.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından olağanüstü genel kurul sona erdi.