MHP'li Özdemir'in Erciyes sorusuna bakan cevap verdi

MHP'li Özdemir'in Erciyes sorusuna bakan cevap verdi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Özdemir: Erciyes Dağı’nda Kongre Turizm’ine yönelik yatırımlar bir an önce başlatılmalıdır

Bakan Ersoy:  Bakanlıkça sağlandı, ama bu durum tek başına yeterli değil

“Kayseri ‘de 3 adet parselde toplam 360 yatak için ilana çıkılması düşünülmekte”

 

 

 

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir’in Erciyes ile ilgili yönelttiği sorulara Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy cevap verdi.  Bakan Ersoy,  “2. bölge kapsamında olan Erciyes'te yatırımcıların 5. bölge kapsamındaki teşviklerinden faydalanabilmelerinin Bakanlıkça sağlandığını ancak bu durumun tek başına yeterli olmayacağını” belirtti.

 

 

 

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir’in Erciyes ile ilgili yönelttiği sorulara Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan  cevap geldi. Özdemir, bir süre önce Bakan’a Erciyes Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri’nde bulunan konaklama imkânlarının ve yatak kapasitesinin arttırılmasına yönelik yapılan çalışmaları Meclis gündemine taşımıştı.

Bakan Ersoy, cevabında söz konusu planda öngörülen 4. Gelişim Bölgesi ile Hisarcık ve Hacılar Kayak Giriş Noktalarında yapılması planlanan diğer turizm tesisleriyle birlikte toplam 6.000 Nokta yatak kapasitesine ulaşılması hedeflendiğini açıkladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ayrıca  Erciyes'in Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi olarak statüsünün değiştirilmesi neticesinde 2. bölge kapsamında olan Erciyes'te yatırımcılar 5. bölge kapsamındaki teşviklerinden faydalanabilmelerinin Bakanlıkça sağlandığını ancak bu durumun tek başına yeterli olmayacağı belirterek, “ Alanda yol, otopark, park, spor sahaları, kongre merkezi, ticaret merkezi gibi tamamlayıcı unsurlar planlarla ayrılmıştır. Ayrıca ilanen duyurulacak Turizm Yatırımcılarına Kamu Tahsis Şartnamesi taslağında ise Kayseri ‘de 3 adet parselde toplam 360 yatak için ilana çıkılması düşünülmektedir.” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)