MHP'li Özdemir, Bakan Özhaseki'ye Pınarbaşı soruları sordu ve yazılı cevap istedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'ye, Pınarbaşı ilçesiyle ilgili sorular yöneltti. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

MHP'li Özdemir, Bakan Özhaseki'ye Pınarbaşı soruları sordu ve yazılı cevap istedi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye Pınarbaşı ilçesiyle ilgili sorular yöneltti. 

Meclis Başkanlığına teslim etti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı  Mehmet Özhaseki tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına soru önergesi veren Özdemir, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler ve artçılarını hatırlattı.

Bakan Özhaseki'ye Pınarbaşı soruları

MHP'li Özdemir ‘Depremler, Kayseri'de de yoğun olarak hissedilmiş, ilimizde bulunan bazı ilçelerdeki yapılarda hasarlar meydana gelmiştir. Takip eden süreç içerisinde bakanlığınızca ağır hasarlı yapıların yıkımı ve yenilenmesiyle alakalı çok sayıda proje geliştirilmiştir. Bu kapsamda, Pınarbaşı ilçesinde toplam kaç ağır hasarlı yapı ortaya çıkmıştır? Pınarbaşı ilçesindeki ağır hasarlı yapıların yüzde kaçı yıkılmıştır? Pınarbaşı ilçesinde yıkılması planlanan yapıların yerine yenilerinin yapımı için bakanlığınıza gerçekleştirilen müracaat sayısı kaçtır? Pınarbaşı ilçesindeki ağır hasarlı yapıların yerlerine yenilerinin yapımının tamamlanması için öngörülen süre ne kadardır?’ diye sordu ve yanıt istedi.