MHP'li Özdemir 36. soruyu Sanayi Bakanı'na sordu

14 Mayıs seçimlerinde yeniden milletvekili seçilen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, 14 Mayıs seçimleri sonrası kenttin sorunlarıyla ilgili 35 soru önergesi verirken, 36. soruyu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'a sordu. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde.

MHP'li Özdemir 36. soruyu Sanayi Bakanı'na sordu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, kentin sorunlarını TBMM gündemine taşıyor. 14 Mayıs seçimlerinin ardından 35 soru önergesi veren Özdemir, son olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a sanayi tesislerinde fahiş kira artışının önüne geçilmesi için alınacak tedbirleri sordu.
Bakan Kacır’a sanayi tesislerinde fahiş kira artışının önüne geçilmesi için alınacak tedbirleri soran MHP’li Özdemir’in soru önergesi şöyle; “Ülkemizin önemli sanayi şehirlerinden bir tanesi olan Kayseri’de, Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve işletme yerleri itibarıyla kiracı konumunda olan bazı sanayicilerimiz, son dönemlerde kira fiyatlarında gözlemlenen artışlar sebebiyle zorluklar yaşadıklarını ifade etmektedirler. Bu durumun, üretim maliyetlerini de etkilediği ve rekabet koşullarını zorlaştırdığı belirtilmektedir. Bu kapsamda;
1. Sanayi bölgelerinde yaşanan kira artışlarıyla alakalı bakanlığınızın tespitleri nelerdir?
2. Konutlarda olduğu gibi sanayi tesisleri için de fahiş kira artışlarının önüne geçebilmek amacıyla geliştirilecek tedbirlerle alakalı bakanlığınız hangi planlamaları yapmaktadır?”