MHP'li o isimler Elitaş'ı yalanladı!

MHP'li o isimler Elitaş'ı yalanladı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, 26 Haziran 2009’da Türk Ceza Kanunu’nda bazı değişiklikler öngören değişikliği gündeme getirdi. Başbuğ, “Bu kanun teklifini kim hazırladı? Tamamen FETÖ ile ilgili. Bu araştırılsın” dedi. Söz konusu tasarıda AK Partili Mustafa Elitaş’ın da imzası bulunuyordu. Elitaş, söz konusu yasanın 4 partinin mutabakatı sonucu TBMM’den geçtiğini öne sürdü ve Başbuğ’a, “Hepimiz FETÖcü müyüz?” diye sordu.

"DÜZENLEMENİN YANLIŞ OLDUĞUNU İFADE ETTİK"

Yeniçağ Gazetesinden Orhan Uğuroğlu’na konuşan ve o dönem MHP'nin grup başkanvekilleri olan Oktay Vural da Mehmet Şandır da “Bu durumda hepimiz FETÖ’cü müyüz” diyen Mustafa Elitaş'ı yalanladılar.

İşte Orhan Uğuroğlu’ya konuşan MHP’li isimlerin açıklamaları: MHP'nin de Sayın Devlet Bahçeli'nin de askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmalarına olanak veren yasa hükmü değişikliği için AK Parti iktidarına destek verdiği yönünde bir karar yoktur, külliyen yalandır. Başbuğ’un sözlerini ilk olarak Elitaş’a soran ve yazan Orhan Uğurlu, şunları ifade etti: Elitaş söyleşim sırasında "MHP destek verdi, Mehmet Şandır da 4 partinin başkanvekilleri toplantısına katıldı. Hatta o gece grup başkanvekili olan Oktay Vural, yasa metninde düzeltme istedi" diye iddia etti. Ben kendileri ile konuşmadığım için dün yazımda isimlere yer vermemiştim ama bugün her iki isim ile de konuştum. Oktay Vural bu iddiaya şöyle yanıt verdi: Ben genel kurula indiğimde bu yasa maddesi görüşülmüş kabul edilmişti. Ancak ben bu yasal düzenlemenin yanlış olduğunu ifade ettim. Meselenin özü şudur. Bu düzenleme yapılırken, askerlerin sivil yargıda yargılanması anayasa değişmeden mümkün olamazdı. İşin püf noktası şurada: Barış zamanında askerler dâhil bütün soruşturmaları adli yargı tarafından yapılır ve mahkemeler tarafından yapılır hale geldi. Ben Grup Başkanvekilleri toplantısına katılmadım. Orhan Bey, Sayın Mehmet Şandır bey ile görüş, o da görüşlerini açıklasın. Yazıya göre Şandır da söz konusu iddiaları kesin bir dille reddetti ve şunları söyledi: Sayın Başbuğ AKP'ye de siyasi ayağın ortaya çıkarılması için bir imkan ortaya çıkmasını sağladı. Siyasi ayağın ortaya çıkarılması için bu bir imkandır ama yeterli değildir.  FETÖ'nün siyasette, yargıda, poliste yani devlette yer bulması sadece bu toplantı ve bir dava ile ortaya çıkarılamaz.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ELİTAŞ: HEPİMİZ FETÖ'CÜ MÜYÜZ?

Haberin ayrıtıları için TIKLAYIN