MHP'li Meclis üyesinden 'GIRITA GIRITA' tepkisi!

MHP'li Meclis üyesinden 'GIRITA GIRITA' tepkisi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

KAYSERİ’nin Talas ilçesi Belediye Meclis Üyeleri, Ege Üniversitesi’nde 4  yıl önce terör örgütü yandaşlarınca bıçaklanarak şehit edilen  Edebiyat Fakültesi öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isminin ilçede bir parka verilmesini için geçtiğimiz yıl Şubat ayında teklif sunmuşlardı. Ancak bu yöndeki teklif Belediye Meclisi’nde görüşülmüş ve AK Partili üyelerin karşı oyuyla reddedilmişti.

Teklifin reddedilmesi MHP cephesinde sert tepkileri de beraberinde getirmiş, o dönem MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy başta olmak üzere Ülkü Ocakları Başkanı Volkan Çolak da sert  tepkileriyle gündeme gelmişti. MHP ile AK Parti’nin ittifak görüşmelerinin ardından taraflar arasındaki tartışma ve gerginlik yerini sakinliğe bırakmıştı. Geçtiğimiz yılın son günlerinde de Talas’ta AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Memduh Büyükkılıç, öncülüğünde bir araya gelen taraflar, Şehit Üniversite Öğrencisi Çakıroğlu isminin bir parka verilmesi konusunda anlaşma sağlamıştı. İşte yaşanan bu yöndeki gelişmenin ardından beklenen  adım atıldı ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isminin verildiği parkın duyurusu AK Parti Melikgazi Belediye Başkan adayı  ve aynı zamanda Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu  tarafından yapıldı.

ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI ÇOLAK İLE PARKI GEZDİ

Palancıoğlu, sosyal medya hesabından Ülkü Ocakları Başkanı Volkan Çolak’la birlikte parkta inceleme yaptıkları fotoğrafları paylaşarak, şu ifadeleri kullandı, “Şubat ayı Meclis toplantımızda alacağımız kararla Talas'ta Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimizin ismini vereceğimiz parkımızı Ülkü Ocakları İl Başkanı Volkan Çolak ile birlikte inceledik. Şehit kardeşimiz adına Talas Papatya Caddesinde yeni yaptığımız parkımızın açılışını vefatının sene-i devriyesi olan 20 Şubat'ta gerçekleştireceğiz. Parkımızın birlik, beraberlik ve kardeşliğimize vesile olmasını diler Talas'ımıza hayırlı olmasını temenni ederim.”

PALANCIOĞLU, PARKI MELİKGAZİ ADAYI OLARAK DUYURDU

Palancıoğlu ayrıca, sosyal medya hesabından parkla ilgili tanıtım görseli de paylaştı. Çakıroğlu’nun fotoğrafının yer aldığı görselde, “Teröristlerce şehit edilen öğrencimiz Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayırlı olsun. AK Parti Melikgazi Belediye Başkan adayı Mustafa Palancıoğlu” ifadeleri yer aldı.

MHP MECLİS ÜYESİ ÇELEBİ’DEN DİKKAT ÇEKEN GÖNDERME

Çakıroğlu isminin Talas’ta bir parka verilmesi konusunda mücadelesi ile gündeme gelen ve Meclis’te diğer MHP’li üyelerle birlikte bu yönde teklif verenler arasında yer alan MHP Talas Belediye Meclisi Üyesi Abdullah Çelebi’den de konuyla ilgili dikkat çeken  bir tepki ve gönderme geldi. Sosyal medya hesabından Palancıoğlu’nun bu yöndeki tanıtım ve paylaşımlarını eleştiren MHP’li Meclis Üyesi Çelebi, “Dün teklifimize dis dis direndiğiniz şehidimizin ismini parka verdiğinizi bugün gırıta gırıta ilan etmeniz beni delirtiyor. Yine de hayırlı olsun.” dedi. Haber: Cafer ZENGİN