MHP'li Meclis Üyesi Yücel'den Dikkat Çeken Uyarı
MHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kazım Yücel, Tuna Kavşağı ile Tramvay Alparslan durağı arasında yaşanan trafik kazalarına isyan etti. Her yıl söz konusu bölgede birçok vatandaşın hayatını kaybettiğini ifade eden Yücel, yetkilileri göreve davet etti.
Milliyetçi Hareket Partili Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kazım Yücel, Sivas Bulvarı üzerinde sık sık yaşanan ve ölümlere neden olan kazalara tepki gösterdi.
Tuna Kavşağıyla Tramvay Alpaslan durağı arasında 3 şeritli yolun olduğunu, ancak bu yolun arasında otomobillerin park etmesiyle yolun bir anda tek şeride düştüğünü belirten MHP’li Büyükşehir Yücel,
Söz konusu yolda meydana gelen trafik kazalarında birçok vatandaşın hayatını kaybettiğine dikkat çekti.
Yücel: “Sivas Caddesi çok geniş bir cadde. Fakat bu tramvay ile yol bölününce Tuna Caddesi ve Fuzuli arasındaki kavşak, sıkıntı arz etmeye başladı. Özellikle Alpaslan durağı 365 günün en az 360 günü hasarlı trafik kazası oluyor. Yılda en az 50 yaramalı kaza olduğunu tahmin ediyorum. Yılda ise 8 ila 10 arası ölümlü kazaya neden olan bir geçiş üzerindeyiz şu an. Bu bilinen bir gerçek. Emniyet Belediye de’de biliyor vatandaş hep söylüyor. Bizim şahit olduğumuzda var. Buna bir tedbir alınması lazım. Örneğin bu yolun karşısındaki yol üç şeritli. Bakın orada trafik akıyor, fakat burada üç şeridin bir tanesi park olarak kullanıldığı için iki şeride düşüyor. Tuna kavşağı ile bu bulunduğumuz arada üç şerit ile başlıyor sonra iki şeride düşüyor. İkinci şeridin bide yanına park etmek için bir daha konulunca şerit bire düşüyor.” dedi.
Yolda güvenlik konusunda uyarıcı tabelaların olmadığına da dikkat çeken Yücel, ilgili kurumları bu konuda göreve davet etti.
“BU YOLDA TEDBİR ALINMALI”
Yücel, şu ifadeleri kullandı: “Çok sert fren sesleri duyuluyor. Havada uçan insanlar görülüyor. Hasarlı trafik kazası gün geçmesin ki burada yaşanıyor. Bunun için bir tedbir alınması lazım. Evet bunu için yolu büyütme şansınız var. Tümsek koyabilirsiniz buraya. Gelirken yolun üç şeritten tek şeride düşebilir diye levhalar koyun, veya ışıklı tabelalar koyun. Bu yolda sanki ralli yapar gibi Tuna kavşağından 80-100 arası gidiyor. Şuraya radar koysanız günlük düşecek insan sayısı belki 500 dür. Çünkü burada hız sınırı 50 olması ama ortalama 80-90 ile gidiliyor. Ama şurada gördünüz kalabalıkta insanlar karşıdan karşıya geçerken 80 ile gelen bir arabanın durma şansı yok. Bir bakıyorsunuz insanlar havada. Bunu hastane kayıtlarından emniyet ve trafik şube kayıtlarından alınabilir. 8-ile 10 ölümlü kaza, en 50 diyorum ama belki de. 100 defa yaramalı kaza oldu. Burayı hem belediyemiz hem trafik şubemiz ciddiye alması gerekir. Çok yakın bakın karşı tarafta üç şerit bu tarafta iki şerit. Günün bu saatinde akşam ve sabah Tuna Caddesinin zaten dolu olduğunu göreceksiniz. Şuan saat 12 en sakın zamandayız. Akşam 8 ile sabah 8 gördüğünüz an benim konuşmama bile gerek yok. Sadece görüntü almanız yeterli.”
Bu konuda önlemlerin alınmasını isteyen Yücel, “Bu yolda daha fazla insanın ölmesin” dedi.
Yücel, “Sıkıntılı bir yerdeyiz. Kocasinan ile Melikgazi’nin tam arasında. Bakın günün bu saatinde yüzlerce insan var. Akşam belki burada 500 insan var, belki bu 500 insan ışığa bakamdan geçiyor. Trafik kuralına bakmadan gecen araç var. Ben bir Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi olarak şahsım adına Kayserimizin adına lütfen diyorum, buna bir tedbir alalım. Burada yaşamını yitirmiş 8 -10 kişini ailesi var. Belediyemiz, trafik şubemiz önlemini alsın bu gerekli ilerleyen günlerde bu yoğunluğun daha çok arttığını göreceksiniz. Ben şahsım adıma sizler aracıyla böyle bilgilendirme yaptığım için mutluyum teşekkür ederim” şeklinde konuştu. Haber: Güler Ruhsar AKTAŞ