MHP'li Ersoy'dan yıkım tepkisi!

 MHP'li Ersoy'dan yıkım tepkisi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Milletvekili Baki Ersoy, Pınarbaşı ve Sarız İlçelerinde yaylalardaki yapılara yıkım kararı çıkmasıyla birlikte tek geçim kaynağı hayvancılık olan vatandaşların sıkıntı içinde olduğunu belirterek,  konuyu Meclis gündemine taşıdı. Ersoy, “Buralardan hiçbir rant elde etmeyen yöre halkı mağduriyet yaşamaktadır” dedi.

MHP Milletvekili Baki Ersoy, Kayseri'nin Sarız ve Pınarbaşı ilçelerinin coğrafi yapısı ve mera varlığı nedeniyle hayvancılığa elverişli konumda olduğunu belirtti.

“YAPILARA YIKIM EMRİ ÇIKMIŞTIR”

Önergesinde, “İklimin elverişli olması bu bölgede hayvancılığın gelişmesini sağlamıştır. Öyle ki bu ilçelerin temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır” diyen Ersoy, “Burada yaşayan besicilerimiz yaz aylarında hayvanlarını otlatmak ve üretim faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere ortalama 3 aylık sürelerle Pınarbaşı ve Sarız ilçeleri sınırlarındaki yaylalara çıkmaktadırlar. Bu süre zarfında temel ihtiyaçlarım karşılamak için kulübeler ve hayvanların barınması amacıyla ahırlar yapmışlardır. Fakat bu yapılara yıkım emri çıkmıştır. Neredeyse tek geçim kaynağı hayvancılık olan yöre halkı mağduriyet yaşamaktadır. Söz konusu yıkımların gerçekleşmesi yörede hayvancılık sektörünün büyük oranda gerilemesine sebep olacaktır” ifadelerini kullandı.

BAKAN’A SORULAR YÖNELTTİ

Ersoy, Bakan Pakdemirli’ye yönelttiği şu sorulara da yanıt istedi, “Bölgede hayvancılık ile geçimini sağlayan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda Bakanlığınızın bir çalışması mevcut mudur? Kayseri ilinde besiciliğin gelişmesi ve yaygınlaşması hususunda hayvancılık sektörü ile geçimini sağlayan vatandaşlarımıza yönelik Bakanlığınızın bir çalışması veya planlaması var mıdır?”

 Haber: Cafer ZENGİN