MHP'LI DURSUN ATAS AKP'LILERI YALANLADI

MHP'LI DURSUN ATAS AKP'LILERI YALANLADI
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Pınabaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından ortaya atılan ‘belediyenin hastane inşaatını engellediği’ yönündeki haberlerin yalan olduğunu vurguladı. AKP yetkililerinin açıklamalarının birbiriyle çeliştiğine dikkat çeken Ataş, henüz proje aşamasında olan ve ihalesi dahi yapılmayan bir işin temelinin atıldığını, belediyenin de bunu engellediğini  söylemenin Pınarbaşı halkının zekası ile alay etmek olduğunu vurguladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Pınarbaşı’da hastane yapımının belediye tarafından engellendiği yönündeki iddialarının ardından konuyu değerlendiren Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, AKP’lilerin 30 Mart yerel seçimleri öncesinde yalan haberlerle oy avcılığı yaptığını vurguladı. Seçildiği günden itibaren en fazla zaman ayırdığı konunun hastane konusu olduğun altını çizen Ataş, Pınarbaşı’na yapılacak hiçbir hizmeti siyasete kurban etmeyeceğini belirterek, “Biz oy için değil, hizmet için varız. Biz siyasi ikbal kaygısıyla halkımızın alacağı hizmete engel olmayız aksine hizmet yapan kim olursa olsun teşekkür ederiz. Ama burada hizmet yok, yalan var” şeklinde konuştu.

KENDİ KENDİLERİNİ YALANLIYORLAR

AKP tarafından kamuoyuna engellendiği yönünde haberler yapılan hastane konusunda AKP ilçe Başkanının, AKP Belediye Başkan Adayının, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan kitabın ve AKP milletvekili Sadık Yakut’un açıklamalarının birbirleriyle çeliştiğine dikkat çeken Ataş, “AKP ilçe başkanlığı, AKP Pınarbaşı Belediye Başkan adayı ve AKP İl Başkanlığı tarafından Pınarbaşı'nda yılan hikayesine dönen ve 2011 yılından beri yazışmaları elimde olan hastane yapımı ile alakalı, hastanenin yapımına Pınarbaşı Belediyesi'nin müsaade etmediği ve bu hastanenin bu yüzden yapılamadığı konusunda açıklama yapıldı. Maalesef bu açıklamaya milletvekilleri de ortak olarak,  kamuoyunu yanlış yönlendirdiler ve kamuoyuna seçim öncesi bizim hakkımızda yalan iftiralarda bulundular. Seçimler öncesinde neredeyse her eve, her işyerine AKP tarafından dağıtılan kitabın sağlıkla ilgili bölümünde Pınarbaşı Hastanesi'nin ne aşamada olduğu kendileri tarafından açık ve net bir şekilde yazıldı. Bu kitapta Pınarbaşı Devlet Hastanesi'nin daha proje aşamasında olduğu tüm kamuoyuna duyuruldu. Ben neyi engellediğimi bilmiyorum. Temel atıldı, temeli mi engelledim? İnşaata başlandı, inşaatı mı engelledim? Bunu yetkili ağızdan kamuoyuna açıklamaları istiyorum. Kendi kitapçıklarında hastane yapımının proje aşamasında olduğu yazıyor. AKP’nin adayı televizyonlarda, inşaatın 11 milyon TL'ye ihale edilğini ve temelinin Mart ayı içerisinde başlayacağını söylüyor. Bazı kanallarda da Haziran ayında temelinin atılacağı, Sağlık Müdürlüğü'nden buraya bir levha çakmalarını istediğini kendi ağzı ile söylüyor. Sonra çıkıp, ‘Bunlar hastanenin yapımını durdurdu’ diyorlar. 23 Mart tarihinde yaptıkları mitingde Sadık Yakut çıkıyor ‘Buranın projesi bitti, 15 gün sonra yapım ihalesi yapılacak' diyor. Hangisi yalan söylüyor, hangisi doğru söylüyor, bunu da kamuoyu ile paylaşmak istiyorum" dedi.

 

PINARBAŞILILAR İLE ADAY EDİYORLAR

KİK'in internet sitesinde Pınarbaşı Devlet Hastanesi'nin yapımı ile ilgi bir ihalenin yer almadığını hatırlatan Ataş, "Vatandaşlarımız, internetten Kamu İhaleleri Kurumu (KİK) hangi ihalelerin hangi aşamada olduklarını görür. Allah rızası için girsinler, bu ihale ile ilgili KİK'in sayfasında herhangi bir duyuru var mı baksınlar. Özellikle devletin yetkili kişilerin açıklamalarını bekliyorum. Facebook'ta ilçe başkanının kardeşi bu işin engellendiğini yazıyor ve 2 saat aradan sonra bunu kaldırmak zorunda kalıyor. Sosyal medya üzerinden ilçe teşkilatı zabıta tarafından ceza yazıldığını söylüyor ve hemen akabinde bunu kaldırıyorlar. Eğer ki bana bir ceza makbuzu göstersinler, ki neye göre ceza yazacağız, ne yapıyorlardı ki ceza yazsınlar. Temeli atılmış ve ihalesi yapılmış ortada bir firmamı var? Ben neyi engellemişim, bunu bilmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

PINARBAŞILI’NIN ZEKASI İLE ALAY EDER GİBİ…

Pınarbaşı Belediyesi olarak, Pınarbaşı'na bir devlet hastanesinin yapımı için çalıştıklarını dile getiren Dursun Ataş, "Bunun içinde davamı açıp, hukuki işlemi sürdüreceğim. Seçim öncesi Pınarbaşı halkının zekası ile alay eder gibi, temel atacağız rolü ile gelip özel idarenin kepçeleri ile burada bir çalışma yapıyorlar. Kepçe çöküyor, oraya bir levha dikiliyor, 2014 yılında inşaatına başlanacak diyerek, kamuyonun zekası ile Pınarbaşılı’nın zekası ile alay eder gibi hareketler içerisine giriyorlar. Ama Pınarbaşı halkı 30 Mart'ta bunun cevabını kendilerine verecektir. Sağlık Müdürlüğü ve Valilikten gelen bütün yazılara 1 gün içerisinde veya 1 hafta içerisinde cevap vererek, bütün kamulaştırmaları tamamladık. Bütün infazları yaptık. İmar değişikliklerini yaptık. 2011 yılından beri en fazla emek harcadığım ve en fazla zaman harcadığım iş bu iştir. İl Sağlık Müdürlüğü'ne Pınarbaşı Belediye olarak yazdığımız bütün yazılar, hastane ile ilgili bana yazdıkları yazılar ve bizim yazdıklarımızı kamuoyu ile paylaşacağım" dedi.