MHP Kocasinan ilçe Başkanlığına genel merkez atama yaptı

MHP'de Kocasinan ilçe yönetimi fesh oldu ve partinin genel merkezi tarafından atama yapıldı. Detaylar Kayseri Haberinde...

MHP Kocasinan ilçe Başkanlığına genel merkez atama yaptı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP’de Kocasinan ilçe yönetimi fesh oldu ve partinin genel merkezi tarafından atama yapıldı. Genel Merkez tarafından yapılan atama ile yeni ilçe Başkanı  Ali Doğan oldu. Doğan, partinin 12'inci Olağan İl Kongresi'nde ikinci kez Başkan seçilen Baki Ersoy'un yönetim kurulu listesinde  görev almıştı.
MHP Kocasinan ilçe başkanlığı konusundaki sessizlik sona erdi. Serkan Tok’un istifasının ardından ilçe yönetim kurulu aylardır toplanamayınca ‘Mevcut ilçe yönetimi fesh mi edilecek?’ iddiaları gündeme gelmişti. Partinin Türkiye genelinde yaptığı ilk kongre olma özelliğini taşıyan Kocasinan kongresi Aralık ayında Şehir Tiyatrosu’nda yapılmıştı. Yapılan kongrede mevcut Başkan Serkan Tok, güven tazeleyerek başkan seçilmişti. Ancak il kongresi sürecinde Tok, ilçe başkanlığı görevinden istifa ederek il yönetim kurulu listesine girdi ve ardından da Teşkilatlardan Sorumlu İl 2’inci Başkanı olarak görev aldı.

TOK,  ’1-2 HAFTA İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞİR’  DEMİŞTİ

21 Mayıs’ta yapılan kongrede Tok,  Kocasinan ilçe başkanlığına aday ya da adayların olup olmadığı sorusuna,  ’Kocasinan ilçesinde mevcut yapı var. Bu yapı kendisini devam ettirecek düzeydedir. Mutlaka il başkanımız yeni ilçe başkanını istişareler sonucunda belirleyecektir. 1-2 hafta içinde gerçekleşir bu’ açıklamasında bulunmuştu. Ancak aradan aylar geçmiş ve bu konuda bir gelişme yaşanmamıştı.

MEVCUT İLÇE YÖNETİMİ BİR TÜRLÜ TOPLANMADI

Mevcut ilçe yönetiminin istifadan sonra toplantı yapmadığı ve bu nedenle kendi içerisinden başkan seçemediği de MHP kulislerinden yansımıştı. İşleyişe göre, istifadan sonraki 15 gün içerisinde Kocasinan ilçe yönetiminin ilk toplantısını yapıp, kendi içerisinden başkan seçmesi gerekiyordu. Ancak  bu konuda ilçe yönetimi bir türlü toplanamadı Hal böyle olunca partinin ülke genelindeki ilk kongresini yapan Kocasinan ilçe teşkilatında seçilmiş yönetimin fesh edilmesi gündeme geldi. Yani bundan sonraki süreçte fesh edilen yönetimin yerine atama ile görevlendirme yapılması muhtemeldi. Bu durumda kimin ilçe başkanı olarak görevlendirileceği ve yönetimde kimlerin görev alacağı merak konusuyken genel merkez tarafından beklenen atamam yapıldı.

GENEL MERKEZ ATAMA YAZISINI GÖNDERDİ

Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin ile MHP Lideri Devlet Bahçeli imzalı atama yazısında, ‘Tüzüğümüzün 52. ve 54. Maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden MYK v Başkanlık Divanı tarafından Milliyetçi Hareket Partisi’nin, Kayseri ili Kocasinan İlçe Kurucu Yönetim Kurulu’nun Başkanlığımız altında tüzüğümüzün 34. Madde uyarınca  aşağıdaki isimlerin yazılı üyelerden teşkil olması uygun görülmüştür’ denildi.