MHP Kayseri milletvekilleri Kayseri buluşmasına neden katılmadı? İşte cevabı…

Kayseri'nin önde gelen isimleri Büyükşehir Belediyesi ve Valilik öncülüğünde Ankara'da görev yapan Kayserili bürokratlarla buluştu. MHP Kayseri milletvekilleri ise toplantıya katılmadı. İşte sebebi..

MHP Kayseri milletvekilleri Kayseri buluşmasına neden katılmadı? İşte cevabı…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Valiliği’nin öncülüğünde Ankara’da gerçekleştirilen Kayseri buluşmasına MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir ile TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un katılmaması dikkat çekti.

-Başkan Büyükkılıç: Kayseri’miz için yapacağımız tüm çalışmaları istişare etmekti.-

Çankaya Kavaklıdere’deki Latanya Otel’de Ankara’da görev yapan Kayserili bürokratlarla yapılan toplantı sonrası açıklama yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ‘Türkiye’nin kalbi Ankara’da adeta Kayseri rüzgârı esiyor.’ ifadelerini kullandı.

Başkan Büyükkılıç, özel toplantının katılımcıları ve toplantının içeriği hakkında şu bilgileri verdi: 

‘AK Parti Genel Başkan Vekilimiz Sayın Mustafa Elitaş, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekilimiz Sayın Hulusi Akar, Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, Kayseri Milletvekillerimiz Ayşe Böhürler, Şaban Çopuroğlu, Sayın Bayar Özsoy ve Dursun Ataş, İl Başkanımız Fatih Üzüm, ilçe belediye başkanlarımız ile birlikte Ankara’da görev yapan Kayserili bakan yardımcılarımız, üst düzey yöneticilerimiz ve bürokratlarımızla bir araya gelerek hasret giderdik.

Bu buluşmamızın amacı, birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek Marka Şehir Kayseri’miz için yapacağımız tüm çalışmaları istişare etmekti. Dayanışma içinde, bu güzel şehre hizmet etmeye ve memleketimizin evlatlarına sahip çıkmaya kararlılıkla devam edeceğiz.’

-MHP Kayseri milletvekilleri neden katılmadı?-

Kayseri Milletvekillerinden muhalefete mensup Saadet Partisi Genel Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan ile CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç’in davet edilip edilmediği merak konusu olan özel toplantıda İYİ Parti’den istifa ettikten sonra siyasi kulislerde AK Parti’ye geçeceği konuşulan Kayseri Milletvekili Dursun Ataş da yeraldı.

Kayseri için yapılacak çalışmaların istişare edildiği toplantıda gözler Cumhur İttifakı’nın MHP’li 2 Kayseri Milletvekilini aradı.

Kayseri gündemiyle yapılan özel toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir ile TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un katılmaması diğer katılımcıların da dikkatini çekti.

Katılımcılar bu durumun sebebini birbirlerine sorarken durumun perde arkasının oldukça şaşırtıcı bir durum olduğu ortaya çıktı.

Aldığımız bilgiye göre MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir ile TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy programa cep telefonlarına Whatsaap uygulaması üzerinden atılan bir davetiye ile çağırıldı.

Özdemir ve Ersoy’un toplantı öncesi içerikle ilgili istişare edilmemesi, özel kalemler vasıtasıyla bile aranıp bilgi verilmemesi, sadece Whatsaap uygulaması üzerinden davetiye gönderilmesi, teyit amaçlı bile aranaılmamaları üzerine tavır olarak toplantıya katılmadıkları iddia edildi.

Bu durum bir takım söylentileri de beraberinde getirirken konuyla ilgili olarak bundan sonraki gelişmelerin ne olacağı ise merak konusu oldu.