MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, 'Kayseri'deki tedirginliği' Meclis'e taşıdı!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy, Meclis'te konuştu. Ersoy, konuşmasında bazı kanunlarda değişiklik yapılacağı ve vergi uygulanacağı söylentilerinin yatırımcıları tedirgin ettiğini söyledi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, 'Kayseri'deki tedirginliği' Meclis'e taşıdı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) konuştu. Ersoy, Serbest Bölgeler Kanunu'nda değişiklik yapılacağı ve vergi uygulanacağı söylentilerinin sektördeki yatırımcıları tedirgin ettiğini dile getirdi. 'Bireylerin ve firmaların kazanılmış haklarını korumak ya da en azından gerekli yatırımların ve ticari hamlelerin yeniden yapılabilmesi için gerekli sürenin tanınmasının gerekli olduğunu düşünüyorum' diyen Ersoy, bu konuda sektör temsilcileri ile birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi. 

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, 'Kayseri'deki tedirginliği' Meclis'e taşıdı!

Sektör temsilcilerinin taleplerine dikkat çekti

MHP Milletvekili Baki Ersoy, 'Nakit ekonomimiz için büyük önem arz eden serbest bölgelerle ilgili birkaç hususa değinmek istiyorum. Seçim bölgem olan Kayseri ili dâhil olmak üzere Türkiye'deki 19 serbest bölgede faaliyet gösteren, 550'si yabancı sermayeli olmak üzere 2.108 adet şirket 2023 yılı içerisinde yaklaşık 100 bin kişilik iş gücüyle 12,7 milyar doları ihracattan sağlanmak üzere 37 milyar dolar ticaret hacmi gerçekleştirerek ülkemiz ekonomisine çok önemli katkılarda bulunmuştur. Serbest bölgelerin toplam ticaret hacmindeki ihracat payı yüzde 78'in üzerine çıkmıştır. 2024 yılı hedefi yüzde 80'in üzerine çıkmaktır. Serbest bölgelerde yapılan yatırımlar gerek işletmeciler tarafından gerekse yatırımcılar tarafından kırk beş yıl süre sonunda Hazineye intikal etmektedir. Serbest bölgelerdeki faaliyetlerin artarak devam etmesi, yerli ve yabancı yatırımların artması için istikrar, güven ve öngörülebilirliğin sağlanması gerekmektedir. Son zamanlarda çeşitli mercilerde gündeme gelen Serbest Bölgeler Kanunu'nda değişiklik yapılacağı ve vergi uygulanacağı söylentileri sektördeki yatırımcıları tedirgin etmiştir. Türkiye'deki serbest bölgelerde bulunan şirketlerin, Serbest Bölgeler Kanunu'ndaki amaca ve kapsama uygun şekilde hareket ettikleri ve serbest bölgeler mevzuatıyla ilgili paralel şekilde düzenlenmiş vergi mevzuatı dikkate alınarak yatırım yapmayı tercih ettikleri açıktır. Bireylerin ve firmaların kazanılmış haklarını korumak ya da en azından gerekli yatırımların ve ticari hamlelerin yeniden yapılabilmesi için gerekli sürenin tanınmasının gerekli olduğunu düşünüyorum. Bu kapsamda, mevcut kanun ve yönetmelik kapsamında yapılan sözleşmelerle yirmi, otuz, kırk beş yıllık faaliyet ruhsatları verilen yatırımcıların ruhsatlarının, ruhsatın alındığı zamanın şartlarındaki haklarının korunması talep edilmektedir. Son olarak, bu sebeplerle görüşmüş olduğumuz STK'lerin ve yatırımcılarımızın devletimizin imkânları doğrultusunda serbest bölgelerdeki yatırımlarının desteklenmesi için uygulanan teşviklerin artırılmasının, öngörülecek değişiklikler için sektör temsilcileriyle birlikte hareket edilmesinin faydalı olacağı kanaatimizce uygun olacaktır' şeklinde konuştu. 

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, 'Kayseri'deki tedirginliği' Meclis'e taşıdı!

Kayseri'deki çiftçilerin beklentilerini Meclis'te anlattı

Diğer yandan Ersoy, Meclis'te çiftçilerin yaşadığı sıkıntılara da değinerek, Kayserili çiftçilerin ilettiği sorunları gündeme taşıdı. Ersoy, 'Çiftçilerimiz tarımsal sulamada geçen sene verilen yüzde 50 enerji desteğinin bu yıl için de verilmesini talep etmektedirler. Bunun yanı sıra, dolu yağışından etkilenen bölgelerde gerekli tespitler yapılarak destek ödeneği çıkarılması, çiftçimizin elinde kalan ay çekirdeği için Toprak Mahsulleri Ofisinin alım yapması, hububat ödemelerinin erken tarihe çekilmesi, girdi maliyetlerinden dolayı ek teşvikler uygulanması ve hububat fiyatlarında mevcut imkânlar doğrultusunda revize yapılması diğer talepleri arasındadır. Gerekli makamların imkânlarımız çerçevesinde emekçi çiftçi kardeşlerimizi mağdur etmeyeceğine inancımız tamdır' diye konuştu.